StoryEditorOCM
Splitetablirana imena

Istina kao sveto pravilo struke: KOMferencija Hrvatske udruge za odnose s javnošću stiže u Split

Piše SPLIT SD
24. listopada 2023. - 22:55

HUOJ-eva KOMferencija, središnje i najvažnije domaće događanje koje okuplja stručnjake iz odnosa s javnošću, korporativnih komunikacija, marketinga, novinarstva i ostalih srodnih znanosti ove godine stiže u Split, najavili su organizatori na službenoj konferenciji za medije.

Dosad najbogatiji program, prepun istaknutih imena iz čak 13 zemalja diljem svijeta, predstavili su Mario Aunedi Medek, predsjednik HUOJ-a, Jerko Trogrlić, predsjednik Organizacijskog odbora KOMferencije i Andrea Čović Vidović, programska direktorica KOMferencije u splitskom Hotelu Ambasador.

Kako ističu, tom prigodom u Splitu će se prvi puta u povijesti uživo održati i dodjela međunarodnih nagrada „the! award“ za najuspješnije komunikacijske projekte iz zemalja regije, a u konkurenciji su ukupno 22 projekta iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), najveća i najuspješnija regionalna organizacija koja okuplja domaće stručnjake iz područja komunikacija i medija, već punih 27 godina povezuje poslovnu i akademsku zajednicu s ciljem razvoja struke kroz razmjenu znanja i iskustva.

Dvodnevni program

Centralnu ulogu u ostvarivanju navedenih ciljeva ima upravo KOMferencija, koja iz godine u godinu kroz dvodnevni program povezuje preko 500 stručnjaka u odnosima s javnošću i komunikacijama te pruža odgovore na najaktualnija društvena pitanja. Kako su najavili organizatori, 22. izdanje KOMferencije ove će se godine ponovno održati u Splitu – i to prvi puta od 2002. godine, uz krovnu temu istine u odnosima s javnošću i uloge odnosa s javnošću u društveno poželjnim promjenama.

„U sklopu 22. izdanja KOMferencije imamo priliku ostvariti dva izuzetno važna cilja za našu strukovnu zajednicu.

Prije svega, krovnom temom istine u odnosima s javnošću kao PR profesionalci imamo priliku progovoriti o tome što naša struka zaista jest i da je, unatoč uvriježenom mišljenju o PR-u, upravo istina sveto pravilo naše struke.

Drugi cilj i ujedno velika želja leži u tome da se jedna velika strukovna konferencija međunarodnog karaktera održi u Splitu. Imali smo ovdje jako dobrih konferencija i inicijativa, ali one najveće se tradicionalno u Hrvatskoj održavaju u Zagrebu ili Rovinju.

Sada možemo ugostiti jednu takvu konferenciju i u centru Splita, što je izvrsna prilika upravo za mlade koji su ovdje sve više zainteresirani za ovu profesiju i koji se ovom prigodom mogu upoznati s domaćim i međunarodnim stručnjacima te iz prve ruke dobiti važna saznanja kroz predavanja ponajboljih svjetskih stručnjaka“, istaknuo je Jerko Trogrlić, predsjednik Organizacijskog odbora KOMferencije.

Stiže i dr. Ranko Rajović

Među brojnim stručnjacima koji će sudjelovati na KOMferenciji ističu se međunarodno etablirana imena poput prof. dr. sc. Dejana Verčiča, voditelja Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani, dr. Ranka Rajovića, specijalista interne medicine, autora NTC sustava učenja koji se primjenjuje u više od 20 europskih država i autora više od 20 knjiga, Matta Cartera, osnivača komunikacijsko-istraživačke tvrtke Message House sa sjedištem u Londonu i drugih.

„Ovogodišnji program KOMferencije uzbudljiviji je i većeg međunarodnog karaktera nego ikad prije.

U Split dovodimo velik broj međunarodnih eksperata, koji stižu iz SAD-a, UK-a, Kanade, Švedske, Norveške, Njemačke i Austrije, ali iz zemalja regije poput Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i naravno Hrvatske.

Ideja je da Split postane mjesto profesionalne izvrsnosti, gdje nas čeka zaista uzbudljiv program. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo fantastičnu govornicu iz SAD-a, Samanthu Custer koja će govoriti o odnosima Kine i SAD-a, izuzetno zanimljivoj temi s obzirom na geopolitičku situaciju u svijetu, a imamo i eksperticu za nama bliskije područje, Jasnu Jelišić koja će govoriti o lažima i dezinformacijama na zapadnom Balkanu“, najavila je Andrea Čović Vidović, programska direktorica KOMferencije.

„Veliko nam je zadovoljstvo da ovogodišnje izdanje KOMferencije dolazi upravo u Split, kao drugi najveći grad u Hrvatskoj i to točno nakon punih 20 godina. Samim time je ispunjena i jedna naša velika želja jer je Split to zaista zaslužio, prvenstveno zahvaljujući razvoju struke na lokalnoj razini.

Posebno smo ponosni i na to što će se ovom prilikom treću godinu za redom održati i dodjela nagrada ‘the! award‘. Važno je naglasiti kako je HUOJ najveća i najnaprednija ovakva udruga na području bivše Jugoslavije, a u smislu izvrsnosti također pripada samom vrhu i stoga je ideja iza ove nagrade bila skupiti najbolje radove na jednom mjestu i usporediti se s kolegama iz regije.

Naglasak na mlađe naraštaje

Ranije nismo mogli održati ovu dodjelu uživo zbog COVID-a i posebno nam je drago što imamo priliku to po prvi puta odraditi baš ove godine u Splitu“, zaključio je Mario Aunedi, Medek, predsjednik HUOJ-a.

Poseban naglasak na ovogodišnjoj KOMferenciji HUOJ stavlja upravo na mlađe naraštaje, a uz revitaliziranu studentsku sekciju to potvrđuje i najveći broj ikad prijavljenih studenata za nagradu „Mlada nada“.

Sukladno tome, postignuta je suradnja s četiri sveučilišta iz regije, iz Splita, Zadra, Dubrovnika i Mostara, na temelju koje će studenti ostvariti posebne cijene za kotizacije i smještaj.

Veliku zahvalu organizatori su uputili i Gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Hotelu Ambasador koji su pružili iznimno značajan doprinos pri dovođenju ove važne manifestacije u Split. Više informacija o kotizacijama za 22. izdanje KOMferencije svi zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:28