StoryEditorOCM
Županijažupanija raspisala natječaj

Studentska stipendija za petero sretnika bit će puno više od pukog džeparca; Mjesečno će dobiti finu svotu

Piše K.G.
15. studenog 2023. - 18:42

Šibensko-kninska županija u tekućoj školskoj i akademskoj 2023./24. godini dodijelit će ukupno 37 stipendija redovitim učenicima i studentima s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije.

Učenici će dobiti osam stipendija. Riječ je o učenicima srednjih strukovnih škola upisanim u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja.

To su kuhari i kuharice, konobar i konobarice, zatim pekari, stolari, slastičari, mesari, autolimari, vodoinstalateri, elektroinstalateri, elektromehaničari, kamenoresci, pedikeri, instalateri grijanja i klimatizacije, tokari te brodomehaničari. - 8 stipendija.

Studenti prve godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja dobit će 10 stipendija.

Riječ je o studentima sveučilišnih studija arhitekture, dentalne medicine, edukacijsko-rehabilitacijskog studija, elektrotehnike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, engleskog jezika i književnosti, farmacije i fizika- nastavnički smjer, građevinarstva, hrvatskog jezika i književnosti, informatike-nastavnički smjer, medicine, matematike-nastavnički smjer, metalurgije, pedagogije, psihologije, računarstva, rehabilitacije te strojarstva i socijalnog rada.

Osim toga, osam stipendija pripast će studentima viših godina sveučilišnih studija (preddiplomskih, diplomskih ili integriranih preddiplomskih i diplomskih studija).

Studenti stručnih studija sestrinstva te prvostupnici građevine dobit će pet stipendija.

Na koncu, sukladno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova s područja Šibensko-kninske županije, jedna stipendija ide za studente integriranog diplomskog studija medicinske biokemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu.

Studentima logopedije pripast će dvije stipendije, a studentima medicine - tri stipendije.

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci, radunajući od 1. rujna 2023. godine do 30. lipnja 2024. godine za učenike, odnosno od 1. listopada 2023. godine do 31. srpnja 2024. godine za studente.

Visina stipendije za učenike iznosi 530 eura godišnje ili 53 eura mjesečno,

Studenti, njih 23, koji nisu iz medicinskih područja dobit će stipendiju u iznosu od 1200 eura godišnje ili 120 eura mjesečno.

Najbolje će proći studenti iz grupe medicinskih studija. Petero sretnika iz te skupine zaista će moći zadovoljno trljati ruke, jer će im stipendija biti uno više od pukog džeparca.

Naime, njihova stipendija iznosit će 3400 eura godišnje ili 340 eura mjesečno.

10. svibanj 2024 01:31