StoryEditorOCM
ŽupanijaOVO SE NE PROPUŠTA

Jedan od najjačih britanskih techno festivala ovo ljeto dolazi u Tisno: publiku će zabavljati čak pet svjetskih DJ zvijezda

Piše T. V.
4. svibnja 2024. - 19:19

Prije nekoliko mjeseci saznali smo da jedan od najjačih britanskih techno festivala Terminal V ovog ljeta dolazi u Hrvatsku, a od ovog svjetski poznatog glazbenog brenda stiže još odličnih vijesti. Na prvom hrvatskom izdanju festivala koje će se održati u Blissful Garden Resortu u Tisnom od 18. do 22. srpnja zabavljat će nas i pet svjetskih DJ zvijezda za koje ste sigurno čuli! AZYR, Charlie Sparks, Klangkuenstler te FJAAK i Kobosil koji su svoj talent brusili u jednom od najpoznatijih svjetskih klubova, berlinskom Berghainu obećaju zabavu koju ćete dugo pamtiti.

Oni koji će zasigurno zaokupiti veliku pažnju ljubitelja techna i housea je FJAAK, berlinski elektronički duo, koji stvara energične plesne pjesme koje se kreću od refleksivnog housea do warehouse techna. Njihov debi album iz 2017. na Modeselektorovom Monkeytown Recordsu postavio ih je kao ključne izvođače uživo na sceni, a koliko su im setovi odlični govore i njihovi brojni nastupi u jednom od najpoznatijih klubova u svijetu Berghain.

Tu je i Kobosil, rođen i odrastao u Berlinu, a smatra se jednim od najbrže rastućih techno DJ-eva. Njegov ekstatični pristup technu oblikovan je kroz katarzičnu energiju. Često objavljuje singlove na Berghainovoj etiketi Ostgut Ton, a vodi i vlastiti R - Label Group, promovirajući izdanja nadolazećih berlinskih producenata.

Azyr, pravog imena Olly Rowley, svojim energičnim nastupima osvaja techno scenu diljem svijeta. Nakon uspjeha u Boiler Roomu i rasprodanih koncerata diljem Europe, postao je nezaobilazno ime među ljubiteljima techna. Njegov zvuk vođen je energijom, vodeći slušatelje na putovanje kroz brz tempo i nemilosrdno žestok techno.

Charlie Sparks, odrastao je u Kawasaki-Daishiju u Japanu, prije nego što je svoju strast prema techno glazbi pronašao u Londonu. Njegove pjesme poput "Exploited", "Senshi" i "Underground Sushi" osvojile su više od 300 tisuća slušatelja na platformi Spotify, popularnost mu raste iz dana u dan.

Klangkuenstler, pravim imenom Michael Korb, njemački je producent i DJ čija jedinstvena mješavina techna, housea i deep housea osvaja svjetske pozornice. Nastupao je na festivalima poput Awakenings i Rotterdam Rave, gradeći reputaciju zvijezde u usponu na elektronskoj glazbenoj sceni.

Tu su i ostali dobro poznati DJ-i techno scene kao što su Mall Grab, MRD, SNTS, Funk Assault, Horsegiirl, Dyen, KI/KI, Adiel, Hannah Laing, Kettama koji će nastupiti na čak pet pozornica na otvorenom, uključujući kultnu Barbarella‘s, izoliranu pozornicu Olive Grove, epsku Main Stage i izvanrednu Beach Stage. Svaka pozornica imat će jedinstveni dizajn i vrhunski zvuk, jamčeći tako raznolike glazbene doživljaje od kojih je svaki poseban. U pet festivalskih dana posjetitelji će uživati u izoliranom prirodnom okruženju, adrenalinskim vodenim sportovima, boat after partijima. Trenuci odmora od vrhunskih partija rezervirani su pak za opuštanje u prirodi, okruženi bogatom ponudom lokalne hrane i kulture.

Izvrsna je ovo najava za događaj koji se mjesecima već željno iščekuje. Velika je ovo vijest i za hrvatski turizam jer ovaj po DJ MAG-u najbolji britanski festival redovno okuplja desetke tisuća posjetitelja od kojih će mnogi našu će zemlju posjetiti po prvi put.

Ulaznice za hrvatsko izdanje nestaju iz dana u dan, a one regionalne po posebnoj cijeni osigurajte na vrijeme putem linka

04. svibanj 2024 19:21