StoryEditorOCM
ŠibenikNA LOKACIJI ‘REVIJE‘

Luksuzno zdanje raste kao gljive poslije kiše. Evo kako napreduju radovi na zgradi s vjerojatno najskupljim kvadratima u Šibeniku

Piše Toni Veljača
13. svibnja 2024. - 20:21
Na lokaciji „Revije“, nekada najpoznatije šibenske tekstilne tvornice od siječnja prošle godine užurbano se radi na modernom, luksuznom zdanju u kojemu se cijena stanova kreće od 5500 do čak 10.000 eura po četvornom metru.Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Srpanj sljedeće godine. To je okvirni datum kada bi se trebala dovršiti gradnja zgrade s vjerojatno najskupljim kvadratima u Šibeniku. Priča je poznata. Na lokaciji „Revije“, nekada najpoznatije šibenske tekstilne tvornice od siječnja prošle godine užurbano se radi na modernom, luksuznom zdanju u kojemu se cijena stanova kreće od 5500 do čak 10.000 eura po četvornom metru.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Iza čitavog projekta stoji Hrvat s ukrajinskom adresom, Filip Višić, odnosno njegova tvrtka „Expo Šibenik” koju je sa suprugom, Ukrajinkom Olenom Vovk i tvrtkom „Albacon Ventures Limited” na čijem je čelu također Ukrajinac, Viktor Ivanchyk, osnovao u travnju 2022. godine te Ivana Ćorić, vlasnica murterske tvrtke „Levanat” za brodogradnju. Višić se s ovim projektom praktički vratio u rodni kraj s obzirom na činjenicu da obitelj ovog poduzetnika potječe iz šibenskog zaleđa.

Početna cijena 7000 eura: u nekada oronuloj zgradi na super lokaciji ‘niču‘ najskuplji kvadrati u Šibeniku

Ukrajinski ‘kralj šećera‘ srušio kultnu šibensku zgradu: na njezinom mjestu ‘niknut‘ će milijunski penthouse

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Sudeći po dinamici radova, u srpnju 2025. godine, kako su nam svojedobno kazali investitori, zgrada bi doista i mogla biti gotova jer je već sada izgrađeno prizemlje i dva kata. Za susjede, previše.

- Grad će dobiti lijepu zgradu, ali mi, susjedi, izgubit ćemo pogled na rivu i more – to vam je tako – kazao nam je jedan Šibenčanin.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Podsjetimo kako je investicija vrijedna oko 5,5 milijuna eura, dok je objekt zamišljen kao dvonamjenska, poslovno – stambena zgrada s podzemnom garažom  u koju će se smjestiti sedam do osam poslovnih prostora u prizemlju.

Na preostalim etažama bit će izgrađeno jednako toliko prostranih, luksuznih stanova površine 120 četvornih metara, dok bi na vrhu trebao biti penthouse s otvorenom terasom.

 

28. svibanj 2024 23:44