StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Hotel Hilton za sve bez doma i krova nad glavom: Caritas otvorio novih 135 kvadrata prostora u Domu za beskućnike

15. prosinca 2017. - 18:56

U ovom adventskom vremenu mira, isčekivanja i nade, kako ga je nazvao don Anto Pavlović, ravnatelj Šibenskog Caritasa, ova je ustanova otvorila šibenskim beskućnicima vrata novih 135 četvornih metara prostora lijepo uređenog prihvatilišta za beskućnike blizu Doma zdravlja, u prostorijama nekadašnje zubne stanice. Riječ je zapravo o '135 četvornih metara plus' prostora u potkrovlju, jer Caritasovo prihvatilište uspješno djeluje već tri godine u prizemlju, također na 135 četvornih metara.
'
Imamo deset korisnika cjelodnevnog boravka, koji se sada mogu raskomotiti jer im je na raspolaganju 16 ležajeva. U novouređenom prostoru je osam ležajeva u četiri sobe, s dva WC-a i jednim kupatilom, dnevnim boravkom s kuhinjom i trpezarijom' – kazao je Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja biskupijskog Caritasa, za kojeg su i sam ravnatelj don Anto ali i biskup Tomislav Rogić rekli da je ne ravnateljeva desna nego 'obje ruke Caritasa'.

U nazočnosti brojnih uzvanika – gradonačelnika Željka Burić i župana Gorana Pauka, koji nisu krili ponos uvjetima u kojima žive šibenski beskućnici, biskupa u miru Ante Ivasa, domaćini su se, uz grad i županiju, zahvalili i brojnim donatorima koji su Caritasu pomogli da se ova prostor pretvori u, kako je rekao Pauk - hotel Hilton. Industrijsko – obrtničkoj školi čiji su učenici napravili kompletne instalacije, Rotari klubu koji je organizirao brojne akcije – zadnje za klima uređaje za grijanje i hlađenje, društvu Hrvatska žena, katoličkoj osnovnoj školi, župnom Caritasu Svetog Jakova, ali i novinarima koji svojim pisanjem potiču ljude na dobr a djela.

Jedno dobro djelo je na samoj prigodnoj svečanosti pokazalo i društvo 'Naša djeca' u ime kojeg je Petra Ivana Iveković Kaponja donirala Caritasu ček na četiri tisuće kuna koje je prikupljeno dobrotvornom priredbom. No, nisu ni korisnici sjedili skrštenih ruku, dosta toga napravili su i oni sami svojim radom, što se vidi i na lijepo uređenom okolišu prihvatilišta. Kojeg neki obližnji stanari nisu željeli u svon susjedstvu kada se otvaralo. A sada se s njim mogu samo ponositi...

23. svibanj 2024 10:34