StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEPRIMJERENO

Zekanović dan nakon atentata na Fica zgrozio izjavom u Saboru: ‘Grbina treba pogoditi metkom u čelo‘

Piše T. V.
16. svibnja 2024. - 18:28
Zekanović je prvo rekao da je pitanje ”gdje će visjeti Grbin, na kojem stablu, figurativno, kad ga politički smaknu” u stranci. Goran Mehkek/Cropix

Dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica konstituiran je hrvatski sabor i održava se prva njegova sjednica.

Zastupnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović, izabran na listi HDZ-a, branio je vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta te osnivanje Ministarstva demografije. Rekao je da tema treba biti oporba, i to, kako je rekao, "raspad u SDP-u i kaos u Mostu", a ne "najnormalnija koalicija koja će sutra upravljati Hrvatskom". No nije tu stao, nego je šefa SDP-a Peđu Grbina nazvao zombijem te rekao da ga "treba kolcem u srce ili metkom u čelo", piše Index.hr

Šef te vladajuće većine i novi-stari premijer Andrej Plenković jučer se zgražao zbog atentata na Fica, a i jutros je na pitanje novinara o mogućim žestokim prepucavanjima u novom sazivu sabora rekao: "Pogledajte što se jučer dogodilo u Slovačkoj." 

Vladajući zastupnik dan nakon atentata na slovačkog premijera o metku u čelo 

Zekanović je prvo rekao da je pitanje "gdje će visjeti Grbin, na kojem stablu, figurativno, kad ga politički smaknu" u stranci. 

"Peđa Grbin je trenutno zombi, živi mrtvac. Čovjek koji je izgubio izbore. Izazivam vas. Tko će braniti Peđu Grbina, ajmoo. Pa naravno, tko će braniti Peđu Grbina? Zombija jedino možeš, znate kako... Znate one filmove. Treba ga pogoditi u srce ovim kolcem i metkom u čelo. Da, da", rekao je Zekanović.

SDP-ov Željko Jovanović, koji se u ovom sazivu vratio u sabor, javio se za povredu poslovnika zbog ovakvog nastupa Zekanovića, a potpredsjednik sabora Furio Radin opomenu je dao Jovanoviću. Kasnije je dao opomenu i SDP-ovom Arsenu Bauku, koji je rekao da Jovanović nije trebao dobiti opomenu. 

 

31. svibanj 2024 17:56