StoryEditorOCM
Crna kronikaISPRAVAK: IZVUKLI IZ TLM-A 800 TISUĆA KUNA

Osumnjičeni Živko Lakoš dostupan je pravosudnim organima, a na njegov račun nisu prebacivana sredstva!

Piše Ante Talijaš
25. siječnja 2018. - 15:20

Na jučerašnji tekst o gospodarskom kriminalu u TLM-u reagirala je gospođa Neda Lakoš, supruga osumnjičenog Živka Lakoša, bivšeg člana Uprave TLM-a, te ukazala na dvije netočne informacije objavljene o njezinom suprugom.

Naime, kako smo izvijestili, prema priopćenju PU Šibensko-kninske, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, šibenska policija je protiv Živka Lakoša, Marijana Stričevića, predsjednika Uprave TLM Holdinga i Igora Shamisa, bivšeg većinskog vlasnika TLM-a, podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu, a zbog sumnji u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju na štetu dviju TLM-ovih tvrtki.

Prema podnesenoj kaznenoj prijavi, sva trojica se sumnjiče da su nezakonitim isplatama zajedno ili pojedinačno, neovlašteno prebacili ukupno 347 tisuća kuna na osobne račune osumnjičenog Marijana Stričevića i na račun off shore tvrke Igora Shamisa. Osim toga, u policiji su naveli da su osumnjičeni nezakonitim korištenjem ugostiteljskim i prijevozničkih usluga kod više ugostiteljskih i prijevozničkih društava u korist Stričevića i Shamisa oštetili TLM za još 486 tisuća kuna.

Dakle, nije točno, a na što je ukazala gospođa Neda Lakoš, da je novac iz TLM-ovih tvrtki prebacivan i na račun njezina supruga Živka Lakoša, kao što je to bilo napisano u tekstu. Također, pogrešno je napisano da je Živko Lakoš nedostupan pravosudnim organima.

Zbog ove dvije pogrešno objavljene informacije, ispričavamo se Nadi Lakoš i njezinom suprugu – osumnjičenom Živku Lakošu.
        
 

04. lipanj 2024 13:27