StoryEditorOCM
Zanimljivostitraži se

!Jedan dio stana pod suho zlato! Imate li ga? Na splitskim grupama za iznajmljivanje ‘iskočio‘ neobičan oglas - pogledajte što se traži...

Piše Petra Klarić
14. siječnja 2024. - 11:50

U moru oglasa u splitskim grupama za iznajmljivanje stanova, pozornost nam je privukao jedan nesvakidašnji oglas. Ne traži se u njemu ni stan, ni soba, a bome ni garaža, traži se – balkon.

Sigurno se pitate zašto bi netko uopće tražio balkon za najam, a pogotovo usred zime kad na njemu ne možeš ni uvatit boju, a bome ni popit kavu u miru zbog ove bure. Razlog je ipak legitiman, balkon se traži za potrebe snimanja kratkometražnog filma.

Ovaj oglas potaknuo nas je da vidimo o kojem se filmu radi, a informacije smo potražili kod producentice filma Maje Gros.

Naime, radi se o crnoj komediji "Anno Domini" koja se bavi temom masovnog turizma u Hrvatskoj. Cijeli film snimat će se u Splitu na atraktivnim lokacijama poput Dioklecijanove palače, Bačvica i Radunice, a u njemu će se prikazati i splitska klupska scena.

image

Film će se baviti temom masovnog turizma

Paun Paunović/Cropix

- Stojan Matavulj, Filip Radoš, Stipe Radoja, Paško Vukasović, Marin Klišmanić, Mia Bujan, samo su neki od renomiranih kazališnih i televizijskih glumca koji će činiti glumačku postavu. Postavu će upotpuniti i na desetke statista različitih nacionalnosti - otkrila nam je Maja Gros.

Film se producira u sklopu neprofitne udruge Blank_filmski inkubator koja okuplja mlade talentirane umjetnike te koja iza sebe ima niz nagrađivanih projekata. Potencijal ovog filma prepoznao je i Hrvatski audiovizualni centar koji je sufinancijer projekta.

28. travanj 2024 13:18