StoryEditorOCM
ZanimljivostiPEGLALA MU KARTICU

Glumila liječnicu i da želi vezu, pa 74-godišnjeg Hrvata olakšala za 11.000 eura i automobil; ‘operirala‘ gdje je stigla

Piše MOZAIK SD
24. veljače 2024. - 12:35

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prijevaran način oduzela ‘škodu‘ i ukrala bankovnu karticu, načinivši mu štetu u iznosu od 11.000 eura.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je liječnica koja mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja.

42-godišnjakinja se nastavila dopisivati sa 74-godišnjakom obećavajući mu ljubavnu vezu, a sumnja se da je u kolovozu prošle godine, nakon stjecanja njegovog povjerenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi mobitel u vrijednosti od 1740 eura, što je on i učinio, piše 24 sata.

image
/Shutterstock

Osumnjičena se nije na tome zaustavila već nakon nekoliko dana nastavila je ‘operirati‘.

U namjeri da 74-godišnjaku mu oduzme škodu, sastala s njime u njegovoj kući na području Zaprešića, nagovorila ga da popije tabletu nepoznatog sastava te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog trgovačkog centra. Tamo je muškarac navodno potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem kolovoza 2023., iz futrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo.

26. travanj 2024 23:14