StoryEditorOCM
ZanimljivostiNismo sami

Bivši pilot JNA: Naši migovi često su se susretali s NLO-ima, ja sam jednog lovio iznad Karlovca!

Piše PSD
31. svibnja 2017. - 13:06

Sredinom osamdesetih osnovano je tijelo pri Zrakoplovstvu nekadašnje JNA, a koje je, zbog učestalih pritužbi, istraživalo navodne susrete pilota s NLO-ima.

Jedan od takvih je i Suad Hamzić, umirovljeni pilot iz Sarajeva, koji je dao intervju za Večernje Novosti.
"Najupečatljiviji susret bio je 20. kolovoza 1970. godine kada sam u dvosjedu Mig 21 s pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret s jednom nepoznatom letjelicom iznad Plaškog. Radar je nešto otkrio i poslali su nas da otkrijemo o čemu se radi. Bio je to veliki objekt i isijavao je svjetlo. Penjali smo se k njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli da procijenimo na kojoj je visini. Mislim da je bio negdje na oko 22.000 metara. U jednom trenutku je lebdio, a onda je jednostavno golemom brzinom nestao", rekao je Sarajlija.

Hamzić dodaje da je nekoliko mjeseci kasnije sličan objekt lebdio kod Bihaća...
"Jedno od nezaboravnih iskustava imao sam početkom 1974. godine kada sam preletio nedaleko od svjetlećeg NLO-a kod Karlovca. Bio je to noćni let od Karlovca u smjeru Duge Rese i također sam poslan u izvidnicu nakon što su radari nešto otkrili", rekao je Hamzić koji je zaključio da piloti ne vole govoriti o ovakvim stvarima jer "ispadaju poremećeni".

03. svibanj 2024 21:50