StoryEditorOCM
Glazbadvostruko slavlje

Matija Dedić i Black Coffee slave veliku obljetnicu u Arsenu, koncert će uveličati i zanimljivi gosti

Piše Šibenski.hr
14. svibnja 2024. - 10:17

Matija Dedić, jedan od najistaknutijih hrvatskih jazz glazbenika, vraća se u Kuću umjetnosti Arsen gdje je prije tri godine, u Kući koja nosi ime u spomen na stvaralaštvo i lik njegova oca, s Gabi Novak svečano obilježio početak novog poglavlja šibenske kulture. 

Dedić u Kući Arsen svira s cijenjenim splitskim jazz sastavom Black Coffee s kojim je na sceni već 25 godina! Četvrt stoljeća zajedničkog stvaranja obilježit će koncertom 31. svibnja, na treću godinu kontinuiranog rada Kuće umjetnosti Arsen! Na pozornici će im se priključiti i posebni gosti: Lu Dedić, Kristijan Beluhan, Davor Doležal i Big Band Šibenik. 

U opuštenoj atmosferi i jedinstvenom ambijentu, glazbenici će izvesti presjek svoje dosadašnje suradnje, uz vlastite skladbe. Dedić i Black Coffee, sastav čiju okosnicu čine Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo, surađuju preko dva desetljeća na nosačima zvuka i nastupima uživo gdje svaki put oduševe publiku. 

Proslavljeni hrvatski jazz pijanist Matija Dedić dobitnik je osam Porina i brojnih inozemnih nagrada. Tijekom karijere izdao je 10 albuma i surađivao s velikim glazbenim imenima kao što su Alvin Queen, Martin Drew, Ron Ringwood, Boško Petrović, Marc Murphy i Tamara Obrovac. Također nastupa s popularnim glazbenicima hrvatske pop scene dok sa sastavom Matija Dedić Trio izvodi autorska djela.  

Black Coffee je na sceni već trideset godina. Iza sebe imaju 13 studijskih albuma, tri diskografske nagrade “Porin” te nastupe na svim relevantnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. U bogatoj karijeri surađivali su s brojnim hrvatskim i inozemnim glazbenicima. Boško Petrović, Oliver Dragojević, Gibonni, Catia Werneck, Tammy Mc Cann i Daniele di Bonaventura samo su neki od njih. 

U Šibeniku će veliku obljetnicu ovih sjajnih glazbenika proslaviti i posebni gosti: Lu Dedić, Matijina kćer i unuka velikog Arsena Dedića koja se, prateći glazbene stope svoje obitelji, upustila u pjevačku solo karijeru; Kristijan Beluhan, vokalist zagrebačkog HNK  poznatog po bezvremenskom hitu iz kasnih 90-tih grupe Mayales Od ljubavi; Stilski izrazito raznolik gitarist Davor Doležal te Big Band Šibenik, orkestar koji izvodi vokalnu i instrumentalnu glazbu raznih stilova pa se na njihovom repertoaru može čuti pop, rock, funk, fusion, jazz i filmska glazba. 

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 20 eura online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust na blagajni Arsena te za njih cijena ulaznice iznosi 17 eura.

28. svibanj 2024 12:16