StoryEditorOCM
KošarkaFERBasket liga

SSK Šibenik nije obranio titulu, ostali i bez trećeg mjesta

Piše M.P.
7. svibnja 2024. - 11:00

Studentski košarkaški klub Šibenik izgubio je u utakmici za treće mjesto 71-69 od JSK i tako završio ovu sezonu, prvo bez obrane titule, a onda i bez ikakvog odličja.

Krenuli su studenti jako dobro u utakmicu, serijom 7-0, no potom su ubrzo ispustili to vodstvo i nastavili s klackalicom od susreta. JSK je preuzeo vodstvo već nakon nekoliko minuta igre te vodio većim dijelom prvog poluvremena, u jednom trenutku čak i s velikih 10 razlike u drugoj četvrtini (36-26).

Ipak, Šibenčani se nisu dali. Ivan Baljkas ih je držao u igri tricama, a posebno je momčad na svoja leđa stavio Luka Skorić, koji je neumornim prodorima stalno radio probleme momčadi JSK. Iznudio je Skorić čak 14 prekršaja sveukupno, a odlična igra ovog dvojca vratila je "narančaste" u izjednačenu utakmicu sredinom treće četvrtine (45-45).

Koš za koš nastavio se na obje strane i u ostatku susreta. Šibenčani su imali problema u obrani, ali nasreću, uspjevali su dolaziti do rješenja u napadu. Poteškoće su im, međutim, stvarali osobni prekršaji stožernih igrača na bitnim pozicijama. U četvrtoj četvrtini oba Pancirova i Skorić imali su po četiri prekršaja, a Lovre Pancirov i Skorić su naposljetku kraj susreta odgledali s klupe zbog pet osobnih.

Šibenik je u gustoj završnici imao prilike slaviti, no par promašenih slobodnih i dva promašena šuta za pobjedu broncu su stavila na vrat igrača JSK. 

Najbolji strijelac bio je Skorić a 24 poena, Baljkas je dodao 15 (pet trica), a Lovre Pancirov 14. 

SKK Šibenik: Skorić 24, Baljkas 15, Pancirov L. 14, Šolić 8, Pancirov P. 5, Jerkin 2, Slavica 1, Mioč, Kulušić, Baljkas A. 

30. svibanj 2024 17:10