StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Đon Vejn je vaik tuka iz kolta sa šet metaka

22. prosinca 2016. - 19:06

Ne razumin ovoga našega Joška Šupu šta je nikidan podnija ostavku na misto ravnatelja Lučke uprave Šibenik! - zamislila se Dobra Parona i traži očiman odgovor od svojih virnih mušterija.
– Reka je Šupe da on ka SDP-ovac ne more biti na otoj dužnosti budući da je Vlada HDZ-ova, pa mu ništa drugo ne priostaje nego častan uzmak! Đaba šta mu mandat dolazi kraju tek 2018. i sada meni nije ćaro kakvu bi oto koncepciju prometa, plovidbe ili čega već imali jedni a kakvu drugi, mislin na HDZ i SDP – iznila je svoju nedoumicu piljeći u El Tigrea i Bili Smo Uskoro koji su štufo cidili svoja prva pića.

Novi metak

– Znate li vi draga gospojo, šta je kolt? – upita ju je El Tigre, na šta je ona ka iz topa i s puno ponosa odgovorila da je oto sto posto oni kaubojski livorver na bubanj di mu stoju meci. Pa se oto kolo okrene na novi, neispaljeni metak nakon svakoga pucnja.
– Odlično – otpovrnija jon je ovi ka nikoj školarici, samo šta je nije pogladija po natapiranoj frizurici za dobar odgovor.
– Daklen, novi metak van je sada Marijan Petković iz HDZ-a i on će biti ravnatelj, s timen da Šupe nije skroz ispaljen, oće reć' potrošen, jerbo van ota municija šta je punu naše stranke, ima dodatnih punjenja i zrna, pa i onih sa odgođenin djelovanjen, kako bi se oto reklo stručno, ali ne bi ja nikoga s otin zamara. U svakon slučaju, Šupe je sada napunjen i tenpiran za ispaljivanje kada mu bude zeman, a to će ovisiti kada će red doći na SDP. Dotle, biće savjetnik Petkoviću, sa teke manjon plaćon – objasnija jon je El Tigre u jednomen dahu.
A kako iz livorvera meci letu sve u šešnajst, brzometno, jerbo to ipak nije starinska kubura, stranačka punionica municije pripremila je navodno i HDZ-ovog Čedu Petrinu, ka drugog savjetnika i budućeg ravnatelja, jerbo će Petković skoro u penziju. Jednostavno! – dopunija je informaciju i natega dugi gucalj pive, pa je štafetu priuzeja njegov kompanjon.
– Ako se ne varan gospojo, vi ste pitali kakvu to koncepciju prometa imaju jedni, a kakvu drugi, jel' tako? – obratija jon se Bili Smo Uskoro. Nakon ovog objašnjenja, doda je, valjda van je jasan odgovor: obe stranke imaju vrlo ŽIV promet na direktorskin i savjetničkin mistiman, što isto žele i kruzeriman u luci! Ne znan više kako da van čovik objasni, e!
– Razočarana san – zaitnila je revoltirano štracu kanavuču u kantun šanka Dobra Parona. Neš' ti objašnjenja, protestira, pa to je isto šta smo imali i još uvik imamo u "Vodovodu": jedan direktor sa dva savjetnika, sada su doduše, jedan na jedan, a stranačka koncepcija ista – osigurati živ promet na vrvu. Muka Šupi dati ostavku kada ga čeka još bolji posal! Stvar je toliko banalna da neman riči, govori ka navijena i poručuje in na kraju da se i ona razumi u livorvere pa jako dobro znade da je Đon Vejn vaik tuka iz onoga sa šest metaka. A di su još tri? – podbočila se, sve siva iz nje.

Semafori i kružni tok

– U pravu ste, grasko područje prostire se od Brodaričkog do Šibenskog mosta i tute bi se jako dobro uklopila dvojica Mostovaca. To je ukupno pet metaka, zbraja B.S. Uskoro, a kada je svatija da mu u računici fali još jedan – odbrusija jon je da livorver ne triba vaik biti pun da bi ispravno puca, onda je zašutija.
– Znate gospojo – oprezno progovara El Tigre, ispada da nan sve dođe na isto, odlučiva HDZ oli SDP, međutin, tute ipak ima koncepcijskih razlika, barenko u cestovnomen prometu. Jerbo, da je na vlasti u Šibeniku osta SDP, na križanju kod plavoga nebodera ne bi imali semafore, nego kružni tok, a to je ipak različito.
– Naravno, to je zato šta je kružni tok u odnosu na semafore revolucija, pa je prirodno za šta će se SDP zauzimati – zaključija je Bili Smo Uskoro, ka da nije njegov posal.
– Tako je i Šupe mislija – ići kružnin tokon, ali je ipak mora stati kada se na semaforu upalilo crveno – doda je El Tigre. A na to je B.S. Uskoro reka da mu je bilo lako stati na crvenomen, kada mu ga je upalija dobri Dida Mraz.
– Vi još virujete u didicu koji darove nosi? – posprdno ga je pogledala Dobra Parona.
– A vi ne bi da van Nediljko Dujić kaže ka i Šupi: "Sam se ukloni sa mista ravnatelja i dobićeš još bolje ka savjetnik!"
– Hou, hou, hou! – otpovrnila je Dobra Parona. Ima li šta revolucijonarnog u revoluciji koja vozi kružnin tokon, a ni crveno na semaforu je ne more omesti?

24. svibanj 2024 07:55