stdClass Object ( [id] => 153136 [title] => Andrea Šušnjara kod Mosora: Znam, govore da sam seks bomba! [alias] => andrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba [catid] => 297 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dok ste koračali prema meni, pale su mi na pamet dvije, u mojem djetinjstvu, slavne žene: Marilyn Monroe i Jayne Mansfield! Pogotovo ova druga. Znate li tko su bile te dvije dame?

− Znam da je Marilyn Monroe bila slavna i svjetski popularna američka glumica, a za tu drugu damu nikad nisam čula...

Jayne Mansfield je bila američka glumica, ali su za nju, čak i više nego za puno slavniju Marilyn Monroe, govorili i pisali da je prava – seks bomba! Netko je se sjetio ovoga ljeta, nakon vašeg nastupa na Splitskom festivalu, i kazao: “Andrea Šušnjara malo daje na Marilyn Monroe, ali puno više na Jayne Mansfield. I ona je – seks bomba!”

− Znam, govore i pišu da sam seks bomba, ali ja tako ne mislim niti tako sebe doživljavam. Malo mi je i neugodno kad ističu moj seksepil...

... Oprostite, ali ne ističe ga nitko drugi nego vi!

− Kako to mislite!?

Zar i sad, na ovaj intervju, niste došli u seksi izdanju!? Uska minica, cipele s nevjerojatno visokim potpeticama, bojim se da hodajući u njima ne slomijete obje noge, istakli ste sve vaše fizičke adute... Ma nema onoga tko bi u ovakvom vašem izdanju − a takvi ste i na bini s mikrofonom u ruci − mogao pomisliti išta drugo nego: Andrea naglašava svoj seksepil!

− Možete govoriti i misliti što hoćete, ali valjda ja najbolje znam što želim: taj seksepil o kojem govorite skroz mi je nebitan!

Ja vam ne vjerujem! Ma, nema smisla da pola intervjua potrošimo na to jeste li seks bomba, seksepilna pjevačica ili vamp žena, ali vi se odijevate tako da u vama nitko normalan, pogotovo muškoga roda, ne vidi djevojčicu koja pjeva vesele, pjevne pjesme, nego vrlo zgodnu seksi ženu. To je tako, pa vi govorite što hoćete.

− Ali, vi očito ne pratite kako se odijevaju pjevačice, ne samo u nas, nego u cijelom svijetu!?

Ja ne pratim ni današnju glazbu, meni su do kraja života dosta moji Beatlesi, Rolling Stonesi, Doorsi, Beach Boysi, Pynk Floyd, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Janis Joplin... Ne znam ni tko što danas pjeva, a pogotovo kako se odijeva!

− Eto, u tome je problem. U vama, a ne u meni. Svatko tko prati najpopularnije svjetske pjevačice, a vi to očito ne pratite, vidi da su minice sve kraće, potpetice sve više, a ima i onih koje pjevaju samo u − gaćicama!

Mislite li baš na gaćice, na mudante!?

− Da!

Mogle su onda pjevati i gole!

− To u gaćicama, s visokim čizmama, u uskim majicama, izgleda vrlo lijepo. I mislim da neće proći puno vremena da se neka naša mlada pjevačica u takvom izdanju pojavi i na našim binama. Nego, smetaju li vama te minice, veliki dekoltei, visoke potpetice?

Ma kakvi! To je puno, puno lijepo vidjeti, ali zašto onda ne reći: želim muškarce oboriti s nogu izgledom, pa da me ne dolaze samo slušati, nego i gledati!

− Dobro, neka bude kako vi kažete. Inače, ovoj priči nema kraja...

Umjesto “Carmen” – “Maslačak”

Čuo sam da ste željeli postati pjevačica koja pjeva u operetama i operama... I da su o vama, kao učenici Glazbene škole “Josip Hatze”, govorili kao o, citiram, “mladoj Splićanki fantastičnih glasovnih mogućnosti”...

− Nisam imala sklonost prema operetama i operama, ali je moje solo pjevanje u splitskoj Glazbenoj školi “Josip Hatze” nekako išlo u tom smjeru. Moja divna učiteljica pjevanja, poznato ime iz svijeta glazbe Sanja Madunić, usmjeravala me je prema toj vrsti glazbe. Približila sam se operi i kao članica zbora pjevajući u operama “Carmen”, “Tosca”, “Turandot”...

A onda, umjesto u operi “Carmen” na Splitskom ljetu, vi na Splitskom festivalu pjevate – “Maslačka”!?

− Od trenutka kad me je veliki glazbenik Tonči Huljić prvi put čuo, kad je za mene napisao nekoliko pjesama da bi me u njima testirao kao pjevačicu jednog drugog glazbenog žanra nego što je opera, moj se život skroz izmijenio. Malo-pomalo dolazila sam do spoznaje da bi zabavna glazba trebala biti moje pjevačko opredjeljenje, a kad sam prije godinu i pol dana postala pjevačice sjajnog benda Magazin, za mene nikakvih dvojbi više nije bilo: to je glazba u kojoj sam se skroz našla!

Je li možda Tonči Huljić oteo operi buduću veliku pjevačicu?

− Ne znam! Ali zahvalna sam njemu i njegovoj divnoj supruzi Vjekoslavi za sve što sam dosad postigla. Lansirali su me kao pjevačicu, prihvatili su me kao dio svoje obitelji, bili su uz mene u nekim mojim najtežim životnim trenucima i ja sam im na svemu beskrajno zahvalna. Jednostavno: Tonči i Vjekoslava su veliki ljudi!

Rekli su mi da punite dvorane, disko-klubove, da na YouTubeu vaš ovoljetni hit “Maslačak” ima, za mene nevjerojatnih, dva milijuna ulaza!?

− Pjesme koje rade vrhunski profesionalci i veliki znalci Tonči i Vjekoslava Huljić očito su najzanimljiviji mladoj on-line generaciji. Onima koji su svakodnevno na Facebooku, YouTubeu, koji se posve razlikuju od onih ljubitelja glazbe kojima, bez uvrede, pripadate, recimo, vi. Slušate li vi glazbu na YouTubeu?

Ne! CD i koncerti, kao onaj Rolling Stonesa u Budvi prije par godina...

− Eto, zato se čudite da “Maslačak” ima dva milijuna klikova na YouTubeu. A sad ću vam reći nešto u što nećete vjerovati: pjesma “Sijamski blizanci” ima gotovo – šest milijuna ulaza! Jeste li čuli: šest milijuna!

O.K., predajem se! Nego, je li istina da Magazin pjeva na dva dočeka Nove godine: na splitskoj Rivi i u klubu “Vanilla”?

− Da! Je li vam i to čudno?

Normalno da mi je čudno...

− Što vam tu ima biti čudno!? Na Rivi ćemo pjevati od 21 do 23 sata, onda na binu izlazi Petar Grašo, a mi sjedamo u kombi i eto nas za deset minuta u klubu “Vanilla”, gdje ćemo pjesmom ući u novu 2012. godinu.

Dva novogodišnja nastupa, dva honorara...

− Da! I što je tu sporno!?

Da sam to znao ranije, ja bih vam predložio nešto drugo... Da vas na Silvestrovo Zoran Grašo odveze avionom, recimo u Portorož, da tamo pjevate sat vremena, da onda avionom skoknete, recimo, u Budvu i tamo pjevate sat vremena, da onda dođete u Split dočekati ponoć i pjevate na Rivi, a da se oko jedan sat nakon ponoći avionom zaletite u Zagreb pjesmom dočekati zoru... To bi bila četiri lijepa novogodišnja honorara!

− Sad ste vi sve to karikirali, ali ja ću vas iznenaditi ovom rečenicom: sve to što ste rekli Magazin bi izdržao! Ma, mi smo vam čudo od benda. Vjerujte!

Koliko koncerata tjedno otpjevate i odsvirate?

− U prosjeku barem dva koncerta tjedno. A ljeti gotovo svakog dana! S tim da se zna dogoditi da smo jednu večer u Istri, drugu u Dubrovniku, pa onda sutradan u Zagrebu... Pa ispada da samo putujemo, pjevamo i sviramo! Ljeti smo svaki dan po cijeli dan u pogonu...

Magazin je čudo

 A, to vam je posao... Nego, kako moja “stara garda” iz Magazina izdrži sav taj fizički napor, sva ta brojna putovanja?

− Oni su čudo od glazbenika i čudo od ljudi. Željko, Keko, Ante − to su oni za koje ste rekli da su “stara garda” − kao mladići su!

Što ste time mislili kazati?

− Ne ono što ste vi mislili da sam ja mislila! Nego su u odličnoj kondiciji i nikakav fizički napor, a ta svakodnevna duga putovanja su zaista fizički napor, ne pada im teško. Ivan Huljić i ja smo junior i juniorka u odnosu na njih, a nikako ne smijem preskočiti ni našu Ivanu Galić, koja je blago Magazina. Prava smo ekipa, složan tim koji je, bez imalo prepotencije, vrlo uspješan.

Recimo da sutra imate koncert u Umagu... Kako se organizirate za putovanje, kako putujete, tko vozi...?

− Dva udarna vozača su Keko i Željko. Unajmimo kombi i krenemo na put tako da u mjesto koncerta dođemo jedno sat vremena ranije. Odmah na startu bude sitnih problemčića jer ja gotovo uvijek zakasnim. To je naprosto neobjašnjivo, ali nema šanse da dođem na vrijeme. Uvijek, ali uvijek mi nešto iskrsne. Onda Keko i Željko, malo više Keko, grintaju, ali na duhovit način, kao što su duhovita njihova međusobna podbadanja, ta njihova zdrava zafrkancija. Kombi s opremom ide puno ranije, kad dođemo na mjesto gdje imamo koncert, sve nas čeka spremno. A poslije koncerta...

...Svatko u svoju hotelsku sobu!

− Ma kakvi! Nikad! Poslije koncerta, bez obzira na to jesmo li u Slavoniji, Zagrebu, Istri, odmah pravac Split. Jer, sutra je nova obaveza...

Vidio sam da negdje pjevate u jedan sat nakon ponoći, neka koncert završi u tri, četiri sata... i vi odmah nazad u Split!?

− Da! Netko od “stare garde” vozi dok mu se ne počne spavati, onda probudi onoga tko je dotad spavao... Dođemo u Split oko osam, devet, deset sati ujutro, u krevet do popodne, a onda se zna dogoditi da – opet moramo na put! I opet sve iznova...

 Vidim ja da vama s estrade nije lako!

− Zezajte se vi koliko hoćete...

Sad se ne zezam: nabacuju li vam se muškarci na koncertima, dolaze li ispod bine, nude brak ili nešto drugo?

− Ima i toga! Ali ono što ja doživljavam od muškaraca nije ništa u odnosu na ono što Ivan Huljić doživljava od djevojaka: naprosto ga opsjedaju! Ne možete zamisliti koliko je Ivan popularan kod djevojaka... » Zavidi li mu moja “stara garda” iz Magazina? − Ma kakvi. Oni su, jednako kao i ja, kad je o djevojkama riječ, Ivanovi veliki navijači...

Velemajstori Huljići

Je li u Hrvatskoj inflacija pjevačica koje pjevaju slične pjesme, koje se gotovo jednako odijevaju, koje nastoje privući pozornost izgledom...?

− Opet vi o onome o čemu ste govorili na početku razgovora...

Ne možete negirati da sve mlade pjevačice koja se pojave na televiziji kao da imitiraju jedna drugu: minice i visoke potpetice su najvažnije!

− Sve sam o tome rekla. A što se tiče vašeg pitanja je li u Hrvatskoj došlo do inflacije pjevačica, reći ću samo ovo: svatko ima pravo pokušati, a uspijevaju samo najbolji ili najbolje!

Tu ubrajate i sebe?

− Tu ubrajam Magazin, čija sam pjevačica!

Neki glazbeni kritičari vaše pjesme zovu pjesmuljcima ili poskočicama, a nikako ozbiljnim pjesmama?

− Pjesme čiji su autori Vjekoslava i Tonči Huljić pjevne su i vrlo brzo postaju veliki hitovi. Taj sjajan glazbeni tandem zna prepoznati ono što najbolje prolazi, prate suvremene svjetske glazbene trendove i istinski su hitmajstori. Velemajstori svoga posla. Svatko tko to pokušava negirati zaista nije korektan. E sad, netko tu glazbu voli, ima onih kojima su to pjesmuljci, ali činjenica je da nas zovu za svih strana, da su te pjesme popularne, da se vrte na radiju, da se spotovi emitiraju na televizijama, da su na YouTubeu zabilježeni milijuni ulaza na te pjesme... Sve to dokazuje da je učinjen pravi posao. Kao što je i Magazin pravi bend koji traje desetljećima i koji je i danas u hrvatskom glazbenom vrhu.

 Sve pjevačice Magazina krenule su, nakon pjevanja u tom bendu, u solo karijeru i bile uspješne!

− Sigurno time mislite kazati da ću i ja krenuti njihovim putem!? Time se ne opterećujem. Šalim se govoreći da sam prije dolaska u Magazin imala solo karijeru, sad se vidim samo kao pjevačica Magazina, tu sam tek godinu i pol dana, imam tek pet velikih hitova, zaista bi bilo suludo da ja govorim gdje ću nakon Magazina kad s tim sjajnim bendom tek očekujem prave stvari i velike uspjehe.

Jedna ste od rijetkih osoba iz hrvatske estrade koja ne bježi od toga da javnosti ispriča neke svoje najprivatnije i najemotivnije događaje...

− Mislim da sam, čim izađem iz kuće, javna osoba i da se tako trebam ponašati. Jasno mi je da novinare ne zanima samo pjevač kao pjevač, glumac kao glumac, sportaš kao sportaš, nego da svatko želi zaviriti i u njihove privatne živote. To je trend u cijelom svijetu, neki to zovu žutilom, groze se od toga, a ja ne bježim od odgovora ni na jedno pitanje.

Znam, govorili ste i o svojoj teškoj bolesti, o kemoterapiji, pokazali ste veliku hrabrost. Srećom, sve je to iza vas!

− Bilo je grubo, ali to je prošlost. Na to više ne mislim. S tim da sam se i u tim ružnim trenucima znala zezati sa svojom tadašnjom neveselom situacijom, pa sam nakon kemoterapije rekla jednom vašem “kolegi po frizuri”: Baš je zanimljivo biti bez kose!

Je, ne znam je li ljepše biti bez kose zimi, kad dere bura, ili ljeti, kad sunce žeže... Andrea, sretna vam nova 2012. godina i neka vam u njoj bude sve što želite sami sebi!

− Ljepšu želju nikad nisam čula. Vjerujem u sebe, sretna sam što me podupire obitelj Huljić, sretna sam što sam dio Magazina i sigurna sam da će nam 2012. godina biti još uspješnija nego ova u kojoj smo, citiram jednog vašeg kolegu novinara – doživjeli veliki boom!

milorad bibić
snimio ante čizmić/cropix

Jelenin uzlet

Jelena Rozga definitivno je imala najuspješniju godinu do sada! Svaka joj čast. Mene njen veliki ovogodišnji uzlet nimalo ne čudi. Godinama je bila pjevačica Magazina, imala je s tim bendom niz velikih hitova, stekla je u Magazinu ogromno iskustvo, dobila samopouzdanje, obitelj Huljić znala je gdje je Jelena najjača, napisali su za nju velike hitove... Jelena je pokazala da zna znanje, čestitam joj na zaista sjajnoj godini.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svatko tko prati  najpopularnije svjetske pjevačice vidi da su im minice sve kraće, potpetice sve više, a ima onih koje pjevaju – samo u gaćicama!? To u gaćicama, s visokim čizmama, u uskim majicama, izgleda vrlo lijepo... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pjevačica Magazina, ove je godine privukla veliku pozornost hitovima, ali i svojim izgledom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-12-30 11:37:07 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-12-30 12:33:31 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-12-31 13:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14676 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 297 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije s područja politike, društva i kulture. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, spektar, društvo, politika, kultura [secure] => 0 [page_title] => Spektar [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/12/31/spektar/ANDREASUSNJARA00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x230" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 297 [name] => Spektar [alias] => spektar [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38962899 Threads: 3 Questions: 7138670544 Slow queries: 3315551 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609381240 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/spektar ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /sd-plus/spektar/andrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba-153136 [printLink] => /sd-plus/spektar/andrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba-153136?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144539 [name] => svrhamosora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => svrhamosora [link] => /tag/svrhamosora ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svatko tko prati  najpopularnije svjetske pjevačice vidi da su im minice sve kraće, potpetice sve više, a ima onih koje pjevaju – samo u gaćicama!? To u gaćicama, s visokim čizmama, u uskim majicama, izgleda vrlo lijepo... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pjevačica Magazina, ove je godine privukla veliku pozornost hitovima, ali i svojim izgledom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Andrea Šušnjara kod Mosora: Znam, govore da sam seks bomba! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-10-33-38-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/31/spektar/ANDREASUSNJARA00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/31/spektar/ANDREASUSNJARA00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dok ste koračali prema meni, pale su mi na pamet dvije, u mojem djetinjstvu, slavne žene: Marilyn Monroe i Jayne Mansfield! Pogotovo ova druga. Znate li tko su bile te dvije dame?

− Znam da je Marilyn Monroe bila slavna i svjetski popularna američka glumica, a za tu drugu damu nikad nisam čula...

Jayne Mansfield je bila američka glumica, ali su za nju, čak i više nego za puno slavniju Marilyn Monroe, govorili i pisali da je prava – seks bomba! Netko je se sjetio ovoga ljeta, nakon vašeg nastupa na Splitskom festivalu, i kazao: “Andrea Šušnjara malo daje na Marilyn Monroe, ali puno više na Jayne Mansfield. I ona je – seks bomba!”

− Znam, govore i pišu da sam seks bomba, ali ja tako ne mislim niti tako sebe doživljavam. Malo mi je i neugodno kad ističu moj seksepil...

... Oprostite, ali ne ističe ga nitko drugi nego vi!

− Kako to mislite!?

Zar i sad, na ovaj intervju, niste došli u seksi izdanju!? Uska minica, cipele s nevjerojatno visokim potpeticama, bojim se da hodajući u njima ne slomijete obje noge, istakli ste sve vaše fizičke adute... Ma nema onoga tko bi u ovakvom vašem izdanju − a takvi ste i na bini s mikrofonom u ruci − mogao pomisliti išta drugo nego: Andrea naglašava svoj seksepil!

− Možete govoriti i misliti što hoćete, ali valjda ja najbolje znam što želim: taj seksepil o kojem govorite skroz mi je nebitan!

Ja vam ne vjerujem! Ma, nema smisla da pola intervjua potrošimo na to jeste li seks bomba, seksepilna pjevačica ili vamp žena, ali vi se odijevate tako da u vama nitko normalan, pogotovo muškoga roda, ne vidi djevojčicu koja pjeva vesele, pjevne pjesme, nego vrlo zgodnu seksi ženu. To je tako, pa vi govorite što hoćete.

− Ali, vi očito ne pratite kako se odijevaju pjevačice, ne samo u nas, nego u cijelom svijetu!?

Ja ne pratim ni današnju glazbu, meni su do kraja života dosta moji Beatlesi, Rolling Stonesi, Doorsi, Beach Boysi, Pynk Floyd, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Janis Joplin... Ne znam ni tko što danas pjeva, a pogotovo kako se odijeva!

− Eto, u tome je problem. U vama, a ne u meni. Svatko tko prati najpopularnije svjetske pjevačice, a vi to očito ne pratite, vidi da su minice sve kraće, potpetice sve više, a ima i onih koje pjevaju samo u − gaćicama!

Mislite li baš na gaćice, na mudante!?

− Da!

Mogle su onda pjevati i gole!

− To u gaćicama, s visokim čizmama, u uskim majicama, izgleda vrlo lijepo. I mislim da neće proći puno vremena da se neka naša mlada pjevačica u takvom izdanju pojavi i na našim binama. Nego, smetaju li vama te minice, veliki dekoltei, visoke potpetice?

Ma kakvi! To je puno, puno lijepo vidjeti, ali zašto onda ne reći: želim muškarce oboriti s nogu izgledom, pa da me ne dolaze samo slušati, nego i gledati!

− Dobro, neka bude kako vi kažete. Inače, ovoj priči nema kraja...

Umjesto “Carmen” – “Maslačak”

Čuo sam da ste željeli postati pjevačica koja pjeva u operetama i operama... I da su o vama, kao učenici Glazbene škole “Josip Hatze”, govorili kao o, citiram, “mladoj Splićanki fantastičnih glasovnih mogućnosti”...

− Nisam imala sklonost prema operetama i operama, ali je moje solo pjevanje u splitskoj Glazbenoj školi “Josip Hatze” nekako išlo u tom smjeru. Moja divna učiteljica pjevanja, poznato ime iz svijeta glazbe Sanja Madunić, usmjeravala me je prema toj vrsti glazbe. Približila sam se operi i kao članica zbora pjevajući u operama “Carmen”, “Tosca”, “Turandot”...

A onda, umjesto u operi “Carmen” na Splitskom ljetu, vi na Splitskom festivalu pjevate – “Maslačka”!?

− Od trenutka kad me je veliki glazbenik Tonči Huljić prvi put čuo, kad je za mene napisao nekoliko pjesama da bi me u njima testirao kao pjevačicu jednog drugog glazbenog žanra nego što je opera, moj se život skroz izmijenio. Malo-pomalo dolazila sam do spoznaje da bi zabavna glazba trebala biti moje pjevačko opredjeljenje, a kad sam prije godinu i pol dana postala pjevačice sjajnog benda Magazin, za mene nikakvih dvojbi više nije bilo: to je glazba u kojoj sam se skroz našla!

Je li možda Tonči Huljić oteo operi buduću veliku pjevačicu?

− Ne znam! Ali zahvalna sam njemu i njegovoj divnoj supruzi Vjekoslavi za sve što sam dosad postigla. Lansirali su me kao pjevačicu, prihvatili su me kao dio svoje obitelji, bili su uz mene u nekim mojim najtežim životnim trenucima i ja sam im na svemu beskrajno zahvalna. Jednostavno: Tonči i Vjekoslava su veliki ljudi!

Rekli su mi da punite dvorane, disko-klubove, da na YouTubeu vaš ovoljetni hit “Maslačak” ima, za mene nevjerojatnih, dva milijuna ulaza!?

− Pjesme koje rade vrhunski profesionalci i veliki znalci Tonči i Vjekoslava Huljić očito su najzanimljiviji mladoj on-line generaciji. Onima koji su svakodnevno na Facebooku, YouTubeu, koji se posve razlikuju od onih ljubitelja glazbe kojima, bez uvrede, pripadate, recimo, vi. Slušate li vi glazbu na YouTubeu?

Ne! CD i koncerti, kao onaj Rolling Stonesa u Budvi prije par godina...

− Eto, zato se čudite da “Maslačak” ima dva milijuna klikova na YouTubeu. A sad ću vam reći nešto u što nećete vjerovati: pjesma “Sijamski blizanci” ima gotovo – šest milijuna ulaza! Jeste li čuli: šest milijuna!

O.K., predajem se! Nego, je li istina da Magazin pjeva na dva dočeka Nove godine: na splitskoj Rivi i u klubu “Vanilla”?

− Da! Je li vam i to čudno?

Normalno da mi je čudno...

− Što vam tu ima biti čudno!? Na Rivi ćemo pjevati od 21 do 23 sata, onda na binu izlazi Petar Grašo, a mi sjedamo u kombi i eto nas za deset minuta u klubu “Vanilla”, gdje ćemo pjesmom ući u novu 2012. godinu.

Dva novogodišnja nastupa, dva honorara...

− Da! I što je tu sporno!?

Da sam to znao ranije, ja bih vam predložio nešto drugo... Da vas na Silvestrovo Zoran Grašo odveze avionom, recimo u Portorož, da tamo pjevate sat vremena, da onda avionom skoknete, recimo, u Budvu i tamo pjevate sat vremena, da onda dođete u Split dočekati ponoć i pjevate na Rivi, a da se oko jedan sat nakon ponoći avionom zaletite u Zagreb pjesmom dočekati zoru... To bi bila četiri lijepa novogodišnja honorara!

− Sad ste vi sve to karikirali, ali ja ću vas iznenaditi ovom rečenicom: sve to što ste rekli Magazin bi izdržao! Ma, mi smo vam čudo od benda. Vjerujte!

Koliko koncerata tjedno otpjevate i odsvirate?

− U prosjeku barem dva koncerta tjedno. A ljeti gotovo svakog dana! S tim da se zna dogoditi da smo jednu večer u Istri, drugu u Dubrovniku, pa onda sutradan u Zagrebu... Pa ispada da samo putujemo, pjevamo i sviramo! Ljeti smo svaki dan po cijeli dan u pogonu...

Magazin je čudo

 A, to vam je posao... Nego, kako moja “stara garda” iz Magazina izdrži sav taj fizički napor, sva ta brojna putovanja?

− Oni su čudo od glazbenika i čudo od ljudi. Željko, Keko, Ante − to su oni za koje ste rekli da su “stara garda” − kao mladići su!

Što ste time mislili kazati?

− Ne ono što ste vi mislili da sam ja mislila! Nego su u odličnoj kondiciji i nikakav fizički napor, a ta svakodnevna duga putovanja su zaista fizički napor, ne pada im teško. Ivan Huljić i ja smo junior i juniorka u odnosu na njih, a nikako ne smijem preskočiti ni našu Ivanu Galić, koja je blago Magazina. Prava smo ekipa, složan tim koji je, bez imalo prepotencije, vrlo uspješan.

Recimo da sutra imate koncert u Umagu... Kako se organizirate za putovanje, kako putujete, tko vozi...?

− Dva udarna vozača su Keko i Željko. Unajmimo kombi i krenemo na put tako da u mjesto koncerta dođemo jedno sat vremena ranije. Odmah na startu bude sitnih problemčića jer ja gotovo uvijek zakasnim. To je naprosto neobjašnjivo, ali nema šanse da dođem na vrijeme. Uvijek, ali uvijek mi nešto iskrsne. Onda Keko i Željko, malo više Keko, grintaju, ali na duhovit način, kao što su duhovita njihova međusobna podbadanja, ta njihova zdrava zafrkancija. Kombi s opremom ide puno ranije, kad dođemo na mjesto gdje imamo koncert, sve nas čeka spremno. A poslije koncerta...

...Svatko u svoju hotelsku sobu!

− Ma kakvi! Nikad! Poslije koncerta, bez obzira na to jesmo li u Slavoniji, Zagrebu, Istri, odmah pravac Split. Jer, sutra je nova obaveza...

Vidio sam da negdje pjevate u jedan sat nakon ponoći, neka koncert završi u tri, četiri sata... i vi odmah nazad u Split!?

− Da! Netko od “stare garde” vozi dok mu se ne počne spavati, onda probudi onoga tko je dotad spavao... Dođemo u Split oko osam, devet, deset sati ujutro, u krevet do popodne, a onda se zna dogoditi da – opet moramo na put! I opet sve iznova...

 Vidim ja da vama s estrade nije lako!

− Zezajte se vi koliko hoćete...

Sad se ne zezam: nabacuju li vam se muškarci na koncertima, dolaze li ispod bine, nude brak ili nešto drugo?

− Ima i toga! Ali ono što ja doživljavam od muškaraca nije ništa u odnosu na ono što Ivan Huljić doživljava od djevojaka: naprosto ga opsjedaju! Ne možete zamisliti koliko je Ivan popularan kod djevojaka... » Zavidi li mu moja “stara garda” iz Magazina? − Ma kakvi. Oni su, jednako kao i ja, kad je o djevojkama riječ, Ivanovi veliki navijači...

Velemajstori Huljići

Je li u Hrvatskoj inflacija pjevačica koje pjevaju slične pjesme, koje se gotovo jednako odijevaju, koje nastoje privući pozornost izgledom...?

− Opet vi o onome o čemu ste govorili na početku razgovora...

Ne možete negirati da sve mlade pjevačice koja se pojave na televiziji kao da imitiraju jedna drugu: minice i visoke potpetice su najvažnije!

− Sve sam o tome rekla. A što se tiče vašeg pitanja je li u Hrvatskoj došlo do inflacije pjevačica, reći ću samo ovo: svatko ima pravo pokušati, a uspijevaju samo najbolji ili najbolje!

Tu ubrajate i sebe?

− Tu ubrajam Magazin, čija sam pjevačica!

Neki glazbeni kritičari vaše pjesme zovu pjesmuljcima ili poskočicama, a nikako ozbiljnim pjesmama?

− Pjesme čiji su autori Vjekoslava i Tonči Huljić pjevne su i vrlo brzo postaju veliki hitovi. Taj sjajan glazbeni tandem zna prepoznati ono što najbolje prolazi, prate suvremene svjetske glazbene trendove i istinski su hitmajstori. Velemajstori svoga posla. Svatko tko to pokušava negirati zaista nije korektan. E sad, netko tu glazbu voli, ima onih kojima su to pjesmuljci, ali činjenica je da nas zovu za svih strana, da su te pjesme popularne, da se vrte na radiju, da se spotovi emitiraju na televizijama, da su na YouTubeu zabilježeni milijuni ulaza na te pjesme... Sve to dokazuje da je učinjen pravi posao. Kao što je i Magazin pravi bend koji traje desetljećima i koji je i danas u hrvatskom glazbenom vrhu.

 Sve pjevačice Magazina krenule su, nakon pjevanja u tom bendu, u solo karijeru i bile uspješne!

− Sigurno time mislite kazati da ću i ja krenuti njihovim putem!? Time se ne opterećujem. Šalim se govoreći da sam prije dolaska u Magazin imala solo karijeru, sad se vidim samo kao pjevačica Magazina, tu sam tek godinu i pol dana, imam tek pet velikih hitova, zaista bi bilo suludo da ja govorim gdje ću nakon Magazina kad s tim sjajnim bendom tek očekujem prave stvari i velike uspjehe.

Jedna ste od rijetkih osoba iz hrvatske estrade koja ne bježi od toga da javnosti ispriča neke svoje najprivatnije i najemotivnije događaje...

− Mislim da sam, čim izađem iz kuće, javna osoba i da se tako trebam ponašati. Jasno mi je da novinare ne zanima samo pjevač kao pjevač, glumac kao glumac, sportaš kao sportaš, nego da svatko želi zaviriti i u njihove privatne živote. To je trend u cijelom svijetu, neki to zovu žutilom, groze se od toga, a ja ne bježim od odgovora ni na jedno pitanje.

Znam, govorili ste i o svojoj teškoj bolesti, o kemoterapiji, pokazali ste veliku hrabrost. Srećom, sve je to iza vas!

− Bilo je grubo, ali to je prošlost. Na to više ne mislim. S tim da sam se i u tim ružnim trenucima znala zezati sa svojom tadašnjom neveselom situacijom, pa sam nakon kemoterapije rekla jednom vašem “kolegi po frizuri”: Baš je zanimljivo biti bez kose!

Je, ne znam je li ljepše biti bez kose zimi, kad dere bura, ili ljeti, kad sunce žeže... Andrea, sretna vam nova 2012. godina i neka vam u njoj bude sve što želite sami sebi!

− Ljepšu želju nikad nisam čula. Vjerujem u sebe, sretna sam što me podupire obitelj Huljić, sretna sam što sam dio Magazina i sigurna sam da će nam 2012. godina biti još uspješnija nego ova u kojoj smo, citiram jednog vašeg kolegu novinara – doživjeli veliki boom!

milorad bibić
snimio ante čizmić/cropix

Jelenin uzlet

Jelena Rozga definitivno je imala najuspješniju godinu do sada! Svaka joj čast. Mene njen veliki ovogodišnji uzlet nimalo ne čudi. Godinama je bila pjevačica Magazina, imala je s tim bendom niz velikih hitova, stekla je u Magazinu ogromno iskustvo, dobila samopouzdanje, obitelj Huljić znala je gdje je Jelena najjača, napisali su za nju velike hitove... Jelena je pokazala da zna znanje, čestitam joj na zaista sjajnoj godini.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/spektar/andrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba-153136 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d6bb6a4f368346d1e3ace38aaf0a12d6f2a0da01 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Andrea+%C5%A0u%C5%A1njara+kod+Mosora%3A+Znam%2C+govore+da+sam+seks+bomba%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fandrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba-153136 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fandrea-susnjara-kod-mosora-znam-govore-da-sam-seks-bomba-153136 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Svatko tko prati  najpopularnije svjetske pjevačice vidi da su im minice sve kraće, potpetice sve više, a ima onih koje pjevaju – samo u gaćicama!? To u gaćicama, s visokim čizmama, u uskim majicama, izgleda vrlo lijepo... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pjevačica Magazina, ove je godine privukla veliku pozornost hitovima, ali i svojim izgledom [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Spektarpjevačica Magazina, ove je godine privukla veliku pozornost hitovima, ali i svojim izgledom

Andrea Šušnjara kod Mosora: Znam, govore da sam seks bomba!

Piše PSD.
31. prosinca 2011. - 14:59

Dok ste koračali prema meni, pale su mi na pamet dvije, u mojem djetinjstvu, slavne žene: Marilyn Monroe i Jayne Mansfield! Pogotovo ova druga. Znate li tko su bile te dvije dame?

− Znam da je Marilyn Monroe bila slavna i svjetski popularna američka glumica, a za tu drugu damu nikad nisam čula...

Jayne Mansfield je bila američka glumica, ali su za nju, čak i više nego za puno slavniju Marilyn Monroe, govorili i pisali da je prava – seks bomba! Netko je se sjetio ovoga ljeta, nakon vašeg nastupa na Splitskom festivalu, i kazao: “Andrea Šušnjara malo daje na Marilyn Monroe, ali puno više na Jayne Mansfield. I ona je – seks bomba!”

− Znam, govore i pišu da sam seks bomba, ali ja tako ne mislim niti tako sebe doživljavam. Malo mi je i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 12:33