Scena Showbizz

PORIN "Bižuterija" - Hit godine; Rozga: Hvala kolegama na građanskoj hrabrosti da me nominiraju (FOTO)

Gibonnijeva „Toleranca“ najbolji je album 2010., pjesma godine je „Dogodila se ljubav“ Lee Dekleve i TBF-a, a Hit godine „Bižuterija“ Jelene Rozge – rezime je sinoćnje 18. dodjele diskografske nagrade „Porin“ održane u Biogradu u prijenosu HTV-a.

S pet osvojenih „Porina“ od ukupno deset nominacija (uz album godine dobio je i nagrade za aranžman, produkciju, snimku i video broj) Gibonni je kući ponio najviše kipića.

- Tome sam se nadao, to je za što ja živim. Nagrade djeluju pozitivno na moj libido – izjavio je zadovoljni kantautor čiji je poimanje glazbe bilo inspirativno i za kantautoricu Leu Deklevu koja je napisala najbolju pjesmu prošle godine.

- Gibonni mi je oduvijek bio uzor, mislila sam da će on dobiti. Ne znam je li ovo pjesma godine, ali znam da je otkinuta odavde – izjavila je presretna Lea pokazavši rukom put srca. Zagrebačka kantautorica s TBF-om je osvojila i priznanje za najbolju vokalnu suradnju, a popularni Splićani osvojili su kipiće od bračkog kamena i za najbolji koncertni album „Perpetuum fritule“, izvedbu grupe s vokalom, te likovno oblikovanje.

Jinxi su osvojili „Porine“ u kategorijama za najbolji album pop glazbe („Diksilend“), te izvedbu grupe s vokalom (u istoj su ga kategoriji dobili i članovi TBF-a).

- Jinxima je žao što nisu tu, sve vas pozdravljaju. Izgleda da će nagrade dobiti poštarinom – izjavio je Dario Draštata iz Dallas Recordsa primivši priznanja u ime članova zagrebačke grupe koji su odlučili zaobići dodjelu domaće diskografske nagrade nakon debakla s albumom „Na zapadu“ kada su, nakon devet nominacija, ostali bez ijednog „Porina“. Tri je „Porina“ kući ponijela grupa „The Bambi Molesters“, a među njima i one za najbolji album rock glazbe i instrumentalni album („As The dark Wave Swells“)

Uzbuđena Rozga

„Bižuterija“ Jelene Rozge očekivano je proglašena Hitom godine na sinoćnjoj 18. dodjeli diskografske nagrade „Porin“ u Biogradu zaslugom glasova publike kojoj je na odabir bilo ponuđeno šest pjesama.

- Ja sam malo uzbuđena. Prvo ću se zahvaliti kolegama koji su pokazali dovoljno građanske hrabrosti da nominiraju mene i „Bižuteriju“. Hvala Vjekoslavi i Tonču na prekrasnim pjesmama, „Bižuteriji“ i svim ostalima – izjavila je presretna Jelena Rozga.

Massimo - najbolji muški vokal

Massimo Savić dobio je priznanje za najbolju mušku vokalnu izvedbu, Rundek Cargo trio za najbolji album alternativne glazbe („Plavi avion“), dok je skupina Elemental osvojila „Porina“ za najbolji album klupske glazbe („Vertigo“). Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić ovjenčani su priznanjem u kategoriji za najbolji album zabavne glazbe „Ponekad dolazim, ponekad odlazim“ u kojoj su im konkurentice bile Jasna Zlokić i članice „Feminnema“.

Ovacije Dikliću

Publika u dvorani u Biogradu burnim je pljeskom i ustajanjem pozdravila Dragu Diklića, dobitnika „Porina“ za životno djelo.

- Red je zahvaliti prijateljima i komisiji koja mi je dodijelila ovu nagradu, ali mislim da su se malo zeznuli. Oni su mislili da sam ja na odlasku, a ja sam još uvijek na dolasku – izjavio je počašćeni Drago Diklić primivši nagradu od splitske glumice Ksenije Prohaske.


MIRELA GORETA
FOTO: VLADIMIR IVANOV / CROPIX
Naslovnica Showbizz
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last