StoryEditorOCM
Showbiz‘niz kletvi‘

Znate li što je eurovizijska ‘kletva broja dva‘? Praznovjerni će biti oduševljeni, ide na ruku našem Baby Lasagni

Piše SCENA SD
11. svibnja 2024. - 21:41

Nijedna zemlja koja je nastupila na drugom mjestu u poretku nije nikada pobijedila na natjecanju.

Napokon je stigao spektakl koji su mnogi dugo iščekivali - finale Eurovizije. Večeras se od 21:00 održava glazbeno natjecanje koje privlači milijune gledatelja diljem svijeta. Međutim, uz svu euforiju koja prati Euroviziju, postoje i praznovjerni koji su uvjereni da je natjecanje opterećeno nizom kletvi.

Jedna od najpoznatijih kletvi je poznata kao "Kletva broja dva".

Ali što zapravo ona znači? Pa, prema povijesti Eurovizije, nijedna zemlja koja je nastupila na drugom mjestu u poretku nije nikada pobijedila na natjecanju. Štoviše, nekoliko izvođača koji su imali tu "čast" završilo je na posljednjem mjestu, piše Sky News.

Ukupno 25 izvođača

Večeras će drugi po redu nastupiti Ukrajinci (alyona alyona & Jerry Heil – "Teresa & Maria"), koji trenutno na kladionicama drže visoko, šesto mjesto. 

image
Tobias Schwarz/Afp

Sveukupno će nastupiti 25 izvođača, a i dalje je favorit eurovizijske publike hrvatski predstavnik Baby Lasagna, koji nastupa 23. po redu.

Podsjetimo, natjecanje za pjesmu Eurovizije 2024. ove se godine održava u Švedskoj zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom "Tattoo" u Liverpoolu prošle godine. Švedska je sedmi put domaćin Eurosonga, a grad Malmö treći put. Organizator ovogodišnjega natjecanja je švedska televizijska kuća SVT, zajedno s Europskom radiodifuzijskom unijom (EBU), a voditeljice svih triju večeri su holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica i komičarka Petra Mede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 19:09