StoryEditorOCM
Promo arhivkorčula

Održan drugi Color Run, Swim and Fun

Piše PR
24. srpnja 2017. - 14:07
Malimoreskanti01

Portal DJECA.HR drugu godinu zaredomu Korčuli organizira COLOR RUN, SWIM AND FUN, U organizaciji portala Djeca.hr u četvrtak 20.7. i petak 21.7.2017. Korčula je, drugu godinu za redom, bila domaćin dvodnevnom dječjem projektu pod nazivom „Color Run, Swim and Fun“ koji će se sljedeće godine proširiti i na susjedne otoke.

Dječji dan je počeo u četvrtak u 18 sati na Trgu Sv. Justine kreativnom radionicom “Korčula Rocks“, gdje su brojni mališani kroz oslikavanje kamenčića pričali svoje priče.

Nakon radionice održala se bajkopričaonica „Priče iz kovčega Marca Pola“ koja ih je odvela u svijet mašte i nekih davnih vremena.

U petak 21.7. na Trgu Pomirenja Color Run, Swim and Fun je svečano otvorio gradonačenik Grada Korčule Andrija Fabris, nakon čega je održan dječji aquatlon. Djeca od 6 do 16 godina podijeljena u 3 kategorije su u neizvjesnim utrkama otplivala dionicu od 50 metara nakon čega je uslijedilo 800 metara utrke oko starogradske jezgre. Kao i prošle godine, sve utrke održane su s velikim sportskim žarom uz aktivno bodrenje poznatog sportskog animatora Ivana Pavića iz „Triatlon kluba Split“.

Osim aquatlona održana je i humanitarna utrka pod nazivom „Roditelji djeci“ kojoj su se odazvali brojni roditelji i djeca, a prikupljena sredstva donirat će za obnovu igrališta dječjeg vrtića Korčula.

U utrci je sudjelovala i poznata hrvatska triatlonka Maja Bonačić s kćerkom. Sve prisutne je oduševio Baldo Jurišić, dječak s posebnim potrebama,  koji je uz pomoć svoje trenerice Vesne Marinović, sudjelovao i utrčao u cilj aquatlona čime je zaslužio ovacije publike.

Nakon dodjele medalja i nagrada uslijedio je dječji prigodni program na kojem su nastupile korčulanske mažoretkinje, mala Moreška u organizaciji dječjeg vrtića Korčula te etno grupa OŠ Ante Curać-Pinjac iz Žrnova sa scenskom igrom koja prikazuje stare igre Žrnova.

Program je završio dječjom zabavom koja je rasplesala i velike i male.

„Bravo Korčula! Još jednom smo pokazali da je ovakav projekt prepoznat i zanimljiv domaćim i stranim posjetiteljima te da su ovakvi sadržaji itekako potrebni turističkoj ponudi.

Dobar odaziv, pozitivne reakcije i osmjeh na dječjim licima najveće nam je priznanje.

Korčula se ponovo pokazala kao odličan domaćin, aktivirala se cijela lokalna zajednica, a podršku su nam pružili i Grad i Turistička zajednica. U aquatlonu i humanitarnoj utrci sudjelovalo je preko tristo natjecatelja, a naročito nas veseli veliki odaziv stranaca.

Sljedećih godina planiramo proširiti „Color Run, Swim and Fun“ i na okolne otoke.

 Od srca zahvaljujem na podršci Gradu, Turističkoj zajednici, razvojnoj agenciji Kora, Lučkoj upravi, ali i svi sugrađanima i brojim ugostiteljima koji su podržali projekt. Veliko hvala i pokroviteljima i partnerima bez kojih ovaj projekt ne bi bio ostvariv“. – istaknula je Sanda Šeparović , idejni tvorac i organizator projekta te osnivačica renomiranog dječjeg portala Djeca.hr

Gradonačelnik grad Korčule Andrija Fabris izjavio je: „Iznimno sam ponosan što je Korčula, drugu godinu za redom, odabrana kao domaćin ovog hvalevrijednog događaja! Tijekom sezone na Jadranu ima pregršt događanja, ali nažalost rijetkost su pojekti usmjereni na djecu i obitelji što još više naglašava važnost projekta poput Color Run, Swim and Fun koji potiče aktivan životni stil i bavljenje sportom, ali i zajedničke aktivnosti roditelja i djece. Oduševljen sam projektom i velikim odazivom posjetitelja te ćemo svakako podržati projekt i sljedeće godine.“

Glavni pokrovitelj projekta je Hrvatska poštanska banka, a bogate nagrade za pobjednike pripremili su Cedevita, Turbo, Nivea, Marko Polo, dok je humanitarnu utrku podržala InterCapital grupa. Pobjednike humanitarne utke razveselili su  Nikel te Marko Polo suvenirnica.

Moramo spomenuti i pobjednike : u kategoriji od 6 do 8 godina među djevojčicama, od trećeg do prvog mjesta, najbolje su bile Masha Benett, Antea Andrić i Iskra Antunović, a od dječaka Dino Vides, Leon Rozić i Luka Tomas. U kategoriji od 9 do 12 godina od djevojčica najbolje su bile Ana Farac, Marta Bakarić i Tina Sardelić, dok su među dječacima najbolji bili Božo Bajan, Andro Biliš i Brandon Walker. U kategoriji od 13 do 16 godina najbolje su bile Petra Čurković i Taylor Walker, od dječaka Marko Šeparović, Jakov Brčić i Vjeko Fabris. 

Portal www.djeca.hr nastao je s ciljem poticanja kreativnog razvoja djece, njihove individualizacije i interkulturacije, a namijenjen je roditeljima djece do trinaeste godine života. Entuzijaste i stručne suradnike portala okuplja misao vodilja kako su najvažnija sretna, zaigrana djeca kojima je omogućeno da se čim više bave onim što je najvažnije za njihov razvoj, a to je igra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:46