Scena Mozaik

nagrada udruge "naš kvart"

Đordana Barbarić dobitnica ovogodišnjeg "Splitskog cvita": Ovo je priznanje MoST-u

nagrada udruge
Đordana Barbarić, predsjednica udruge „MoST“ dobitnica je ovogodišnjeg „Splitskog cvita“ – priznanja koje drugu godinu zaredom zaslužnim pripadnicama nježnijeg spola koje daju poseban doprinos kvaliteti života u našem gradu, dodijeljuje udruga „Naš kvart“.

Sama svečanost dodjele, koja se danas održavala u hotelu „Park“, bila je nabijena emocijama i dobrim vibracijama.

Priznanje MoST-u

Đordana Barbarić bila je istinski dirnuta nagradom koja joj je pripala, pa je uzbuđenje prikrila – humorom.

- Moji su mi najprije govorili – Đorde, sto posto ćeš dobit! Međutim, kad su počele izlaziti priče o svakoj od kandidatkinja, moja euforija je iz dana u dan padala. Onda su već govorili – Đorde, sve je super, pa su taman prigodno došli Oscari i u tom duhu su mi počeli govoriti kako je Meryl Streep bila 18 puta nominirana. Zadnja baza je bila da su me prozvali Đordana Di Caprio!

- Šalu na stranu, sretna sam, jer ovo je priznanje MoST-u i dijelim ga sa cijelom ekipom volontera, korisnika. Sretna sam zbog svoje obitelji i veloluških, stankovačkih i segetskih gena. Ovo je za moju dicu i one koje dolaze, nadam se, posli mene – u dahu je kazala primajući nagradu ne zaboravivši se zahvaliti „Našem kvartu“.

Nominirano 15 žena

Milena Mratinić, predsjednica udruge „Naš kvart“ sa svojim suradnicima odradila je lavovski posao u ovom projektu u nastojanju da na površinu, iz svojih svakodnevnih života izađu žene koje su, kako je rekla, „naše živote učinile ljepšima“.

Ove godine bilo je nominirano ukupno 15 žena, od kojih je svaka imala svoju posebnost, a stručni žiri odabrao je među tim laticama Đordanu Barbarić, koja je i ovom prigodom prepoznata po svom humanitarnom radu s beskućnicima, ali i mladima s poteškoćama u ponašanju.

- Za mene je ovo jako emotivan događaj. Ovo je druga godina dodjele priznanja Splitski cvit i želja nam je da ona postane tradicionalna. Split je veliki grad, jer u njemu žive veliki ljudi, ali i velike žene koje rade u tišini i njih želimo istaknuti – kazala je Milena Mratinić.

Prigodu da svim ženama čestitaju njihov dan, ali i svim kandidatkinjama nominaciju dobili su i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Hvala vam na svemu što činite za našu zajednicu! Vi predstavljate svijetlo i uzore i mladima i starima, kako raditi i kako se zalagati. Nama muškarcima skrećem pozornost da naše žene trebaju pažnju tijekom cijele godine, a ne samo jedan dan – kazao je Ževrnja.

Gradonačelnik Baldasar je slikovito upotrijebio jednu misao kazavši kako je od svh sila u svemiru najjača kombinacija muškarca i žene, te da se ovom prigodom odaje počast nježnijoj polovici te svemoćne kombinacije.

Sam svečani program dodjele započeo je s Meri Cetinić s pjesmom „Ja sam žena“ (koju je, inače, napisao muškarac i to naš umirovljeni kolega i poznati tekstopisac Ivica Flesch, op.a.), a nastupili su još Kristina Nuić Prka i Đorđi Peruzović, dok je glumac Elvis Bošnjak sve oduševio čitanjem Jesenjinovih stihova pjesme „Pismo ženi“.

Goran Pelaić u emotivnom se osvrtu prisjetio majke, te naglasio kako su „sve najlipše riči i poruke došle s materine strane“ i završio citatom Grete Garbo: neka vam ruže cvjetaju do ponovnog susreta!

Piše Nikolina Lulić
Foto: Božo Vukičević / CROPIX
Naslovnica Mozaik
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last