Scena Mozaik

GASTRO-eno UŽITAK U SPLITU

Najbolji vinari i kuhari okupili se u "Kadeni"

GASTRO-eno UŽITAK U SPLITU

Frane Serka, Bruno Trapan, Tom Gretić, Saša Senjković, Braco Sanjin i Ivica Matošević

Treću godinu zaredom splitski restoran „Kadena“ večeras je bio domaćin ponajboljim hrvatskim kuharima i vinarima koji su priredili gastro-enološko druženje naziva „Tri vinara&tri kuhara“.

Vrsni kulinarski trio sastavljen od gostujućeg Tomislava Gretića, poznatog lica iz lanjskog izdanja „Masterchefa“, te splitskih domaćina Brace Sanjina i Frane Šerka sljubio je kombinaciju od deset ribljih i mesnih slijedova s vrhunskom kapljicom poznatih vinara - Matoševića, Trapana i Senjkovića.

Gosti „Kadene“ tako su, između ostalih jela, uživali u parfeu od jabuka s kamenicama i čipsom, kozicama mariniranima u medu aromatiziranom s mentom na quinoi s pjenicom od kapule, krem juhi od bijelog fažola i smeđe leće sa svinjskom potrbušinom, hamburgeru od janjetine s BBQ umakom...

Večer „Tri vinara&tri kuhara“ bila je prigoda i za kušanje nekolicine novih vina i pjenušaca iz podruma cijenjenih hrvatskih vinara.

M. G.  
Snimio Jadran Babić/CROPIX
Naslovnica Mozaik