StoryEditorOCM
Životnakon kulena, arambašIĆa, ličkog sira i bračkog vitalca

Torta hrapoćuša je nova zvijezda na popisu zaštićenih autohtonih jela, a ime je dobila po kamenu

Piše PSD.
19. kolovoza 2012. - 17:45
Mali Dol je u čast svoje torte hrapoćuše, koju je Ministarstvo kulture prije nepunih mjesec dana proglasilo zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske, organizirao veliku feštu koja će se dugo pamtiti i prepričavati.

Savjeti za pripremu torte

Evo kako su bračke majke, svekrve i bake ostavljale u naslijeđe savjete za pripremu torte:

- orih svjež, zdrav, domaći; - jaja domaća; - za biskvit jaja i šećer tući sve dok se ne počnu otpuhivati mjehurići; - raditi ručno - bolje je i ukusnije; - miješati samo drvenom kutlicom; - uvijek miješati u istom smjeru; - kad se dobro natuče, manje brašna poprimi; - brašno dodavati polako, pažljivo, kao svetinju, naizmjenično sa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:45