StoryEditorOCM

investicijski ciklusPotpisan ugovor za treću rampu u trajektnom pristaništu Stinici, za projekt osigurano 16,1 milijun kuna iz europskih izvora

14. lipnja 2022. - 08:16

Ugovor o radovima na trećoj rampi na trajektnom pristaništu Stinica, vrijedan 18,9 milijuna kuna, potpisali su u ponedjeljak ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić i Nikša Musulin iz tvrtke Pomgrad inženjering.

Za taj projekt osigurano je 16,1 milijun kuna iz europskih izvora, a omogućit će povećanje broja linija tijekom cijele godine, bolju dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i bolju kvalitetu života stanovnika otoka Raba, Senja i cijele Ličko-senjske županije.

Ugovor je potpisan na početnoj konferenciji projekta „Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica“, u nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Kako je pojašnjeno, položaj luke Stinica nepovoljan je s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, pa će projekt osigurati minimalni gaz od pet metara za pristajanje dva broda i omogućiti povećanje broja linija tijekom cijele godine.

Ministar Butković kazao je da se sada ulaže oko dvije milijarde kuna u takve i slične projekte na Jadranu te da se nikada kao posljednjih nekoliko godina nije toliko ulagalo u luke i rive.

To su projekti koji su, osim otočnog povezivanja i stvaranja novih kapaciteta u pristaništima, lice i naličje svakoga mjesta, rekao je Butković dodavši da će i luka Stinica i luka Mišnjak, u kojoj je projekt završen, biti dostupni u svakom trenutku, tijekom gužvi i za lošeg vremena.

Rekao je i da se do sada puno napravilo u cijeloj Hrvatskoj, da je najveća vrijednost investicija u Dubrovačko-neretvanskoj, zatim u Primorsko-goranskoj županiji te da se radi i u drugima, ima puno projekata.

Taj investicijski ciklus će se nastaviti i u sljedećim godinama budući smo osigurali sredstva u novoj perspektivi i kroz Nacionalni program oporavka, izjavio je Butković.

22. svibanj 2024 19:27