StoryEditorOCM

Swanova regataLabuđi pjev podno Sustipana: u Split stižu ponajbolji svjetski jedriličari

Piše M. I.
25. travnja 2023. - 13:52

Ove srijede u Splitskom akvatoriju će započeti regata Swan Croatia Challenge, u organizaciji ACI i ACI Sail-a.

- Ovaj veliki sportski događaj od iznimnog je značaja za jačanje konkurentnosti hrvatskog jedrenja, kao i hrvatske nautike i turizma općenito, ali i brendiranja Republike Hrvatske kao mediteranskog lidera u nautičkom turizmu, a u posljednjem tjednu travnja u Split će privući ponajbolje svjetske jedriličare. Spomenuta regata u listopadu prošle godine doživjela je svoj debi, a Split i Hrvatska općenito su tada po prvi put bili domaćini ClubSwan 36 europskog prvenstva - najavljuju organizatori.

Na regati će se natjecati i predstavnici Pomorskog fakulteta u Splitu čijim će brodom kormilariti proslavljeni hrvatski olimpijac i ACI-jev ambasador Ivica Kostelić, pobjednik netom održane regate Roma per Due, te Palma Čargo, mlada nada hrvatskog jedrenja. Riječ je o suradnji između tvrtke ACI d.d. i Pomorskog fakulteta koji zajednički teže povezivanju prakse, znanosti i visokog obrazovanja kroz uključivanje mladih stručnjaka u djelatnosti tvrtke ACI d.d.

Događaju će nazočiti i Ratko Rudić, stručni savjetnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni vaterpolski trener, Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d., Federico Michetti, voditelj sportskih aktivnosti u Nautor Swanu, te Pero Vidan, dekan Pomorskog fakulteta u Splitu.

Regatne utrke održat će se također 27., 28., i 29. travnja. Službeno zatvaranje regate je u subotu 29. travnja 2023. kada će se održati i proglašenje pobjednika i dodjela pobjedničkih pehara.

05. lipanj 2024 08:18