StoryEditorOCM

GARMINVeliki zaslon sve vidi i sve zna: izašao je novi 16-inčni ploter serije GPSMAP, evo cijene

Piše Promo
12. svibnja 2024. - 10:02

Na nedavnom Zagrebačkom sajmu nautike posjetitelji su na štandu tvrtke Garmin imali prigodu vidjeti nove plotere serije GPSMAP x3 s ekranom od 16 inča i oznakom GPSMAP 16x3. Oni kombiniraju jednostavnost korištenja i dosadašnje funkcije, uključujući ugrađenu Garmin Navionics+ kartografiju i podršku za sonar, s velikim zaslonom visoke razlučivosti osjetljivim na dodir.

Za potpunu jasnoću i čitljivost na sunčevoj svjetlosti, zaslon GPSMAP 16x3 pruža precizne boje koje se mogu vidjeti iz svih kutova, čak i s polariziranim sunčanim naočalama. Nove plotere krasi elegantan dizajn sa staklenim zaslonima od ruba do ruba, širok raspon konfiguracija kontrolne ploče, te impresivna procesorska brzina koja upravlja svim uređajima, poput sonara i radara, poboljšavajući korisničko iskustvo u cijeloj mreži.

Kada je ploter integriran s Garmin Force trolling motorom, ribolovci mogu kreirati rute, uzorke i tragove koje motor za panulu prati dok love. Sa zaslona također mogu kontrolirati brzinu, provjeriti trajanje baterije i još dosta toga. Ugrađeni Wi-Fi omogućuje, pak, pouzdano ažuriranje softvera, pametne obavijesti i druge korisne funkcije preko besplatne aplikacije ActiveCaptain s kompatibilnim pametnim telefonom ili stolom.

Kombinirane verzije sonara (serija GPSMAP xsv) nude i ugrađenu podršku za Ultra High-Definition ClearVü i SideVü sonare za skeniranje sa živopisnim bojama visokog kontrasta koje pomažu u razlikovanju riba od strukture, uz tradicionalni CHIRP sonar.

Prilikom plovidbe skiperi će s ovim ploterima uživati u pouzdanoj navigaciji uz Garmin Navionics+ mapiranje s tehnologijom Auto Guidance+, uz jednogodišnju pretplatu s dnevnim ažuriranjima.

Ploteri GPSMAP 16x3 imaju preporučenu maloprodajnu cijenu koja počinje od 5499 eura, dok serija GPSMAP 16x3xsv starta od 5699 eura. M.Š.

23. svibanj 2024 09:55