StoryEditorOCM
Promo arhivEKOFJERA 2018.

Sajam ekoloških proizvoda

Piše Promo
16. svibnja 2018. - 17:22

U petak, 18. svibnja 2018. u 10.00 sati na splitskim Prokurativama bit će svečano otvoren najveći sajam ekoloških proizvoda u Hrvatskoj – EkoFjera, u organizaciji Javne ustanove RERA SD i Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije “DALMACIJA EKO”.
Na sajmu sudjeluje pedeset certificiranih ekoloških proizvođača iz čitave Hrvatske, a cilj EkoFjere 2018. je podržati razvoj održive poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji te stvoriti preduvjete za razvoj održivih regionalnih i lokalnih lanaca opskrbe hranom.
Prvu večer sajma obilježit će promocija prvog hrvatskog ekološkog craft piva Kampanjola uz bossanova jazz skupine Hot Shots, koja će se održati 18. svibnja u 19:00 sati na Prokurativama.
I ove godine organizatori nastavljaju suradnju s ugostiteljima, i to s pionirima moderne restoranske scene Grada Splita – restoranima Paradox, Uje bar i Pikuleca koji će u subotu 19. svibnja od 11:00 do 14:00 sati organizirati cooking show s ekološkim namirnicama na kojem će se prikupljati donacije za štićenike doma Maestral.
EkoFjera je nastala iz projekta EkoBiz, koji je za cilj imao potaknuti poduzetništvo mladih u sektoru ekološke poljoprivrede, a bio je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nastavak aktivnosti kroz financiranje iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije predstavlja stvarni primjer dobre prakse o tome kako ostvariti održivost projekta.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:23