StoryEditorOCM
Promo arhivMOSTOVAC

Ante Čikotić odrekao se naknade 3+3 i krenuo u borbu za Split!

Piše PR
18. svibnja 2017. - 10:17
Cikotic01

Mladi 34 -godišnji splićanin dipl.ing.  strojarstva Ante Čikotić, donedavno državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike za naklonost birača u Splitu ne planira se boriti pričama i megalomanskim projektima koji na današnji dan nemaju ni idejno rješenje niti ih prostorni plan predviđa, već mu je cilj fokusirati se na poboljšanje kvalitete života svojih sugrađana te rješavati svakodnevne prepreke s kojima se susreću.
 
„Za vrijeme mandata u Ministarstvu osobno sam podupirao razvoj projekta javne vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda u gradu Splitu, koji će biti ugovoren na jesen 2017.godine, a ukupne je vrijednosti 1,5 milijardi kuna.“, ističe Čikotić koji se za razliku od većine političara odrekao naknade 3+3 na koju je imao pravo nakon rada u Minstarstvu. „To su Mostova načela i moja načela. Nisam želio uzeti naknadu jer smatram da je to luksuz na koji nemam pravo s obzirom na stanje u cijeloj državi“, kaže Čikotić.

Na pitanje koji su mu planovi za Split najavljuje: „S obzirom da su mi poznate procedure i sam sustav EU fondova, u mandatu ću pokrenuti ulaganja vrijedna preko milijardu kuna koja će se sufinancirati iz EU fondova. Želim Splitu osigurati gospodarski zamah koji donose nova ulaganja te transparentno upravljati novcem gradskog proračuna. Građani moraju znati gdje idu naši novci i na što se troše!

Djetinjstvo i školovanje proveo sam u Splitu, u kvartu Plokite. Volim Split. Dolazim iz radničke obitelji, roditelji su mi u mirovini, tako da su mi poznati problemi s kojim se suočavaju građani treće dobi. Grad će osigurati programe koji će našim starijima osigurati dostojanstveni život. Osim toga, zdravstveni sustav u Splitu treba u potpunosti zaokrenuti. Pristupit će se rješavanju problema objedinjenog hitnog prijema te izdvojene gradske poliklinike u kojoj je potrebno nabaviti dijagnostičke uređaje prema listi čekanja KBC-a, te sufinancirati nove pedijatrijske timove.

Aktivirati ću programe stručnog usavršavanja i osposobljavanja koje će doprinijeti povećanju zapošljavanja mladih kroz povećanje kompetencija u minimalnoj vrijednosti od 22 milijuna kuna. Jedna od mojih suradnica je i Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica Mosta koja je i na gradskoj listi za Split i na županijskoj listi Mire Bulja. Ona je pokrenula poduzetnički centar u Solinu koji je polučio velike uspjehe. Zdravo se gospodarstvo može razvijati samo i isključivo na mikro i malim poduzećima jer se još jedan Agrokor ili Kerum nikada više ne smije ponoviti“

Čikotić osim svega navedenog najavljuje upravljanje prostorom razvojno i kvalitetno u smislu stambene politike i obnove svih obrazovnih i zdravstvenih institucija. Mlade obitelji izrazito su bitne - majke s više djece, koje su u radnom odnosu, uspostavit će sustav teta čuvalica čije će plaće grad sufinancirati.“, kaže Čikotić.
 
Na kraju ističe: „Imam velike planove za Split, od uspostavljanja ekološkog sustava gospodarenja otpadom, cijelovite sanacije Karepovca, otvaranja zelenih radnih mjesta, borbe za svakog poduzetnika, produljenja turističke sezone privlačenjem turista više platežne moći te povećanjem niskotarifnih letova u zračnoj luci, zatim otvaranja zelenih tržnica u svim kvartovima, digitalizacije svih postupaka, stavljanje u funkciju gradske i državne imovine, decentralizacija sredstava za gradske kotareve i mjesne odbore u iznosu od 5% proračuna i revizija svih sklopljenih ugovora te da se isti objave javno.

#BašZato zaokružite broj 4 za kanidata za gradonačelnika i broj 9 za listu Mosta nezavisnih lista za gradsko vijeće!“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:32