Novosti Hrvatska

promotor revizionista

'Ljubav prema Titu trajat će neprekidno, on je ispisao najslavniji dio naše povijesti': evo kako je nekad govorio zakleti antikomunist kojem se na meti našao čak i Oliver Dragojević!

promotor revizionista

Mnogi današnji antikomunisti i antititoisti nekad su se međusobno tukli ne bi li dobacili sočniji i topliji poljubac "totalitaristu i zločincu" Josipu Brozu Titu ili bivšem sistemu. Među najprominentnijim "kopernikancima" zasigurno su Slaven Letica i Zdravko Tomac, no lista tu nipošto ne završava. 

Na njoj je i Mladen Pavković, danas ugledni ustašoljubac, osuđeni bludnik nad tinejdžericom i promotor revizionista i falsifikatora Jakova Sedlara te predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91, piše Lupiga.

Pavković je u vrijeme Jugoslavije bio nepokolebano partijsko pero, koje je neumorno i ne bez snažnog emotivnog angažmana u svom šinskom izvještavanju slavilo Tita i Jugoslaviju.

Na ovaj dio njegove još uvijek neumrle novinarske karijere podsjetio je Koprivnički.info, koji je sa svojim čitateljima podijelio jedan rani rad Mladena Pavkovića, nastao nedugo nakon smrti jugoslavenskog predsjednika.

Točnije radi se o djelu objavljenom u Podravkinim tvorničkim novinama - on je i danas aktivan u udruzi branitelja iz Podravke - s kraja svibnja 1980. godine, kada su Podravkini radnici posjetili Titov grob na prvi Dan mladosti bez njega. U njemu Pavković o Titu - "komunističkom zločincu" i "diktatoru" kako ga danas oslovljava - pjeva potpuno drugu pjesmu.

Otvara s "najvećim sinom naših naroda i narodnosti", nastavlja s čovjekom "koji je ispisao najslavniji dio naše povijesti...", upozorava da u Kući cvijeća "počiva jedan od najvećih državnika našeg vremena" te opisuje kako mnogi jedva suzdržavaju suze.

Za kraj preporučuje da "treba odlučno nastaviti Titovim putem..." i obećava da će kolone ispred Titova groba "trajati neprekidno, baš kao i ljubav prema Titu..."


Pavkovića i dan danas pronose različiti portali, citirajući njegove prijedloge da se Tita ukloni iz, primjerice, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, ali i sa svih mogućih adresa, po receptu njegove osobne novinarske biografije, piše Lupiga.

"...Brozovo ime mora 'nestati' s ovih prostora, poglavito kao komuniste i zločinca, jer smo se i – za to borili!", viče danas Pavković, ali ne samo u političkom, već i, prema mišljenju pravne države, u doslovnom smislu.

O razmjerima njegovog političkog bluda govori i njegov ogorčeni napis na Dragovoljcu iz ove godine o glazbenicima Zdravku Čoliću, Nedi Ukraden, Đorđu Balaševiću, Zlatku Pejakoviću, Oliveru Dragojeviću, Lepoj Breni i drugima. Ondje, vidi vraga, baš 25. svibnja 2017. godine - dakle, točno 37 godina nakon što je posjetio Kuću cvijeća i hrabro guslao o ljubavi prema Titu - prigovara tim pjevačima što su radili isto što i on, samo u glazbi!

"Tada je bila čast pjevati Titu, i svi su se natjecali tko će bolje i ljepše to uraditi... U 'ulizivanju' Titu (takvo je bilo vrijeme) proslavio se i tko drugi nego – Oliver Dragojević. Pjesmu 'Tito i prva proleterska' za njega je napisao Kornelije Kovač, koji je s Korni grupom bio iznimnom popularan s pjesmom 'Ivo Lola'", prigovara Pavković u ovom svježem uratku, starom samo četiri mjeseca, zahtijevajući od njih da se pospu pepelom zbog ulizivanja "jednom od najvećih masovnih ubojica u povijesti".

On je svoje odradio: svoja starija djela je, naime, zaboravio, što se da zaključiti iz njegove stranice na Wikipediji. Ona, naime, ne pamti ništa starije od 1990. godine, baš kao ni njegove recentne probleme sa zakonom zbog nasrtaja na tinejdžericu. Sudimo li mu prema Wikipediji, Mladen Pavković ima samo 27 godina: novoj državi prethodilo je samo 39 godina ničega, piše Lupiga.

Naslovnica Hrvatska