StoryEditorOCM
Hrvatskagrozan fenomen

Prijeti katastrofa: dogodio se ogroman problem kod srdele!

Piše Ana Vučetić Škrbić
26. ožujka 2017. - 20:34
ivan_katavic6-210317.JPG

Zašto je srdela iz godine u godinu sve sitnija? Pitanje o zabrinjavajućoj pecaturi sitne plave ribe koja je gotovo na granici dopuštene zadnjih godina ozbiljno muči ribare koji od nje žive, industriju koja je prerađuje i konzumente koji je uživaju.

Ali, što se točno događa sa srdelom i zašto je nekoć u kilogram ulazilo 35 prvoklasnih komada, a danas i dvostruko više sitnih riba, do sada je ostajalo bez konkretnog odgovora. Baš zato, zadarski ribar i vlasnik jednog od najvećih brodova na Jadranu, Mojmir Juriniz Kali, to je pitanje javno postavio iCamerunu Velli.

Slično i s inćunom

Glavni povjerenik Europske komisije za ribarstvo i pomorstvo u Zadru je s ribarima i ribarskim stručnjacima raspravljao o tome kako obnoviti osiromašene stokove sitne plave ribe u Jadranu kojima, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:31