StoryEditorOCM
Hrvatskaiz čega će đaci čitati?!

Muke po kurikulumu: knjižnice nemaju ni kune za novu lektiru

4. ožujka 2016. - 00:42
Vodice, 050216. U vodickoj gradskoj knjiznici odrzao se skup-radionica Animacija Demokracije na temu Punk (je mrtav?!) kao glazbeni pravac ali kao i buntovnicki odnos prema stvarnosti gdje su ucestvovali ucenici ekonomske skole i gimazije i njihovi gosti nekadasnji punk muzicari. Na fotografiji: mladi punkeri Paola, Gabrijel i Teodora Foto: Ante Baranic/CROPIX

Bit će to puno zanimljivije štivo – malo klasika, a onda red Harryja Pottera i Hobita, poslije koji Štulićev i Arsenov stih, pa mrska lektira i čitanje prestaju biti bauk većini učenika. Ili barem onima koji imaju ili će imati sreću da do omiljenih novih naslova dođu u svojim školskim knjižnicama.

Ostali, a njih je većina, pogotovo oni u manjima sredinama u kojima nema javnih knjižnica, morat će se, kao i dosad, s nastavnicima i školskim knjižničarima dovijati kako pribaviti željeni lektirni naslov.

Nakon što su tvorci kurikularne reforme objavili kako su u novi popis lektire, s ukupno oko 400 naslova u osnovnim i srednjim školama, ubacili i popularna djela nastala nakon 2006. godine, (stručna) javnost se podijelila.

Ponajviše stoga što nijedan lektirni naslov više ne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:00