StoryEditorOCM
Hrvatska'jedi kuhano, sine'

Evo kako nas truju: hrana 'napumpana' aditivima može uzrokovati rak i autoimune bolesti

Piše PSD.
14. travnja 2014. - 01:17
Veći su vam neprijatelji aditivi i sve ono što se krije u hrani nego masnoće - sve češće ponavljaju liječnici i nutricionisti, uz savjet kako bismo u trgovini, prije nego što stavimo namirnicu u košaru, najprije trebali prekontrolirati E-brojeve na etiketama.

"Jedi kuhano, sine", vjerojatno i vama majka ponavlja svaki dan, a na što redovito odmahujete rukom. No, trebali biste je poslušati.

Svježa hrana, pripremana kod kuće, za razliku od one industrijske, "oslobođena" je od 100 aditiva – e-brojeva koje su hrvatski stručnjaci sastavili na listu opasnih dodataka hrani. Iako je većina aditiva bezopasna, velika je lista "kemije" koja svakodnevno prođe kroz naše tijelo, a potom može uzrokovati niz bolesti, od autominuh oboljenja do raka.

Što sve rade aditivi

No, takvi aditi...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:02