Novosti Crna kronika

proširena istraga

Kuća užasa: policija istragu o mučenju roba proširila na još četiri osobe

proširena istraga

Zbog kaznenog djela trgovanja ljudima počinjenog na štetu Rasima Ćufurovića (36) karlovačka policija, koja je istragu ovog slučaja provodila u koordinaciji s PNUSKOK-om i Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu, osumnjičila je osam osoba, četiri muške i četiri ženske. Nakon što su prošlog tjedna uhićeni i predani pritvorskm nadzorniku četiri muškarca, Petar Velić i njegovi sinovi Dražen, Igor i Ivan, pa potom nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage puštena uz mjere opreza, došlo je do proširenja istrage, piše Jutarnji list.

Nakon novih policijskih saznanja, za kazneno djelo trgovanja ljudima su prijavljenje i njihove supruge, dok se njih četvoricu osim za to kazneno djelo, sada tereti za nova dva kaznena djela: protupravno oduzimanja slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje sumnje da su osumnjičeni od travnja 2016. godine do listopada 2017. godine na svojem obiteljskom imanju na području Karlovca, učestalim psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali oštećenog muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja i nanoseći mu ozljede, koje su liječnici okvalificirali kao teške - priopćila je policija.

Nove prijave išle su redovnim putem, pa nije bilo novih uhićenja, što znači da su svi osumnjičenici i dalje na slobodi, uz propisane mjere opreza zabrana prilaženja i kontaktiranja oštećenog i svjedocima. Nakon što se oporavi u Općoj bolnici Karlovac, Centar za socijalnu skrb će njihovu žrtvu smjestiti na tajnu lokaciju.

Naslovnica Crna kronika