Novosti Crna kronika

Obračun ispred Imperiuma: slomili mu lubanju zbog razbijene reklame?; Incident i ispred Pina: pretučen dvojac, jedan završio u bolnici

NAJNOVIJE

Policija još nije ni otkrila koji su redari napali i teško ozlijedili Osječanina Tomislava N. ispred noćnog kluba Imperium u Splitu kada je mladiću slomljena lubanja,a dan poslije toga u noći 9. ožujka oko 3.30 sati, u Splitu, bilježimo novi incident.

U ulici Ivana Pl. Zajca ispred ugostiteljskog objekta "Pino" nepoznate osobe su fizički napale 27-godišnjeg Z.P. iz Splita i 28-godišnjeg Tina V. kojem je nakon pružene liječničke pomoći utvrđena teška tjelesna ozljeda, te je zadržan na bolničkom liječenju.

Kako je došlo do sukoba i zbog čega polciija ne otkriva,samo doznajemo da je mlađi muškarac bio meta napda,a Tino je išao braniti prijatelja pa je zadobio frakturu čeljusti.

Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja.Splitska policija ima itekako puno posla u otkirvanju noćnih razbijača.

M.D.

RANIJE

Splitska policija jučer je šturo izvijestila da je u noći 8. ožujka u Splitu, oko 1 sat, ispred noćnog kluba u ulici Domagojeva obala tešku tjelesnu ozljedu zadobio 24- godišnjak, koji je zadržan je na bolničkom liječenju. Nadalje su naveli da je u sukobu ozlijeđen i 25-godišnjak kojem su utvrđene lakše tjelesne ozljede te da se provodi kriminalističko istraživanje.

Doznajemo da se ispred kluba “Imperium” u splitskoj trajektnoj luci odvijala tučnjava u kojoj je frakturu lubanje zadobio Tomislav B. iz Osijeka, a njegov prijatelj Tugomir B., također iz Osijeka, lakše je ozlijeđen u sukobu s redarima navedenog kluba. Tomislav je u teškom stanju primljen na Odjel neurokirurgije splitske bolnice, a iako su ozljede okarakterizirane kao teške, čini se da zasad nije u životnoj opasnosti iako je zadržan na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a.

U policiji jučer nisu htjeli iznositi nikakve detalje pravdajući se kriminalističkom obradom, no uspjeli smo stupiti u kontakt s ocem teško ozlijeđenog mladića koji je u Splitu boravio jer radi u jednoj nautičkoj tvrtki. Nakon što im je javljeno što se u Splitu dogodilo njihovu sinu, roditelji 24-godišnjaka hitno su došli u grad pod Marjanom.
- Bolje mu je, hvala Bogu, čak je mogao s nama i razgovarati, ali ne puno. Ne može se uopće pomaknuti, a koliko sad znamo, od udaraca mu je pukla lubanja i ima krvarenje i ugrušak u mozgu. Ne znamo još hoće li biti potrebna operacija.

Uspio nam je tek reći da su on i dvojica mu prijatelja bili u tom klubu i da je u jednom trenutku unutra izbila verbalna svađa jer su redari optužili Tugomira da je navodno razbio nekakvu reklamu. Izbacili su ga iz kluba i počeli udarati, a kad je moj sin izišao za njima i rekao im da prestanu mlatiti njegova prijatelja, počeli su i njega udarati. Dobio je prvo nogom u glavu, a kad je pao, nastavili su ga mlatiti nogama po glavi i tijelu. Unutra su bila dvojica redara, a kad su izišli van, došlo ih je još pet, šest. Prestali su tek kad je jedan zaštitar rekao da je dosta. Policija je navodno bila tu negdje blizu, vrlo brzo su došli. Što je najgore, nama je policajac kazao da je ta reklama navodno već bila razbijena i prije. Strašno, što da vam kažem, evo taman smo izišli iz bolnice - rekao nam je vidljivo uznemiren mladićev otac Zvonko B..

Kako doznajemo, policija o svemu ovome nije obavijestila ni Općinsko državno odvjetnitšvo ni Županijsko državno odvjetništvo, a kako kriminalistička istraga još traje, tek nakon njezina okončanja vidjet ćemo koliko će osoba biti prijavljeno i koje kaznene prijave će biti podnesene.

Pokušali smo jučer u nekoliko navrata i pozivom na nekoliko telefonskih brojeva mobitela doći do voditelja kluba “Imperium” kako bismo provjerili istinitost navoda oca ozlijeđenog mladića, no nitko se nije javljao na naše pozive.

VLADIMIR URUKALO

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 4FirstPrevious[1]234Last