StoryEditorOCM
BiznisIve Brala Mravić iz Posedarja iznosi prilično radikalne teze

Dalmatinski pršut ne bi trebalo dimiti

Piše PSD.
7. travnja 2008. - 19:43
Dimljenje je imalo smisla, kada se pršut sušio u starim kužinama i sušnicama koje su imale propusne krovove, pa bi se dimom rastjerala vlaga, kaže utemeljitelj organizirane proizvodnje pršuta u Posedarju

Ive Brala mravić: Priznajem samo drniške majstore
Foto: BRANISLAV GRGUROVIĆ / CROPIX
U Dalmaciji ne respektiram nikoga, ne slažem se ni sa sajmovima ni s ocjenjivačima, ni s komisijama. Priznajem samo drniške majstore pršuta, i to stariju gardu, kaže Ive Brala Mravić iz Posedarja, dodajući da je utemeljitelj prve organizirane proizvodnje pršuta u Posedarju.

- Ovoga trenutka niti jedna sušara u Dalmaciji n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:06