Pođe li vam za rukom nabaviti dobre friške trlje kamenjarke, nudimo vam recept za pet. I to recept koji će riješiti jedan za mnoge nezgodan problem: kuća neće mirisati po trljama. Na ovaj način pripremaju se u pećnici, a poslužuju se s pikantnom zelenom salsom i malo finog umaka. Nesvakidašnje, da, ali i jako dobro.
Trlje sa zelenim umakom
Sastojci:
2 trlje srednje veličine
6 zelenih maslina bez koštica
1 ćžličica kapara
1 mali zeleni čili
malo svježeg peršina
malo svježeg kopra
malo soka od limuna
maslinovo ulje
nekoliko kriški ljubičastog luka
sol sa češnjakom
Priprema:
Najprije napravite umak. Masline, kapare, čili i malo svježeg peršina i kopra grubo nasjeckajte, pomiješajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, malo soka od limuna i nekoliko kriški luka.
Očišćene trlje natrljajte s malo ulja, začinite i stavite u posudu za pečenje pa stavite peći u pećnicu zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva 15-ak minuta.
Rastopite komadić maslaca u maloj tavi, dodajte malo limuovog soka i prstohvat soli s češnjakom. Poslužite ribu sa zelenim umakom, prelivenu rastopljenim maslacem s limunom.