StoryEditorOCM
Slanoza polizat‘ prste

Trlje su na ovaj način osobito ukusne i sočne, a zahvaljujući ovom receptu kuća vam neće uhvatiti specifičan miris

Piše Spiza SD
4. listopada 2023. - 12:19

Pođe li vam za rukom nabaviti dobre friške trlje kamenjarke, nudimo vam recept za pet. I to recept koji će riješiti jedan za mnoge nezgodan problem: kuća neće mirisati po trljama. Na ovaj način pripremaju se u pećnici, a poslužuju se s pikantnom zelenom salsom i malo finog umaka. Nesvakidašnje, da, ali i jako dobro.

Trlje sa zelenim umakom

Sastojci:

2 trlje srednje veličine
6 zelenih maslina bez koštica
1 ćžličica kapara
1 mali zeleni čili
malo svježeg peršina
malo svježeg kopra
malo soka od limuna
maslinovo ulje
nekoliko kriški ljubičastog luka
sol sa češnjakom

Priprema:

Najprije napravite umak. Masline, kapare, čili i malo svježeg peršina i kopra grubo nasjeckajte, pomiješajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, malo soka od limuna i nekoliko kriški luka.

Očišćene trlje natrljajte s malo ulja, začinite i stavite u posudu za pečenje pa stavite peći u pećnicu zagrijanu pećnicu  na 190 stupnjeva 15-ak minuta.

Rastopite komadić maslaca u maloj tavi, dodajte malo limuovog soka i prstohvat soli s češnjakom. Poslužite ribu sa zelenim umakom, prelivenu rastopljenim maslacem s limunom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 12:14