StoryEditorOCM
Slanospecijalitet

Starinski, a tako dobar recept za srdele: obožavana riba u ovom je jelu za prste polizat, a može potrajati desetak dana

Piše Spiza SD
21. travnja 2023. - 12:46

Ako ste nabavili svježe srdele - a to vam trenutno ne bi smjelo biti teško - imamo jako dobar recept čija je prednost, osim toga što je jednostavan, u tome što se na ovaj način pripremljena riba lijepo drži u hladnjaku desetak dana. Riječ je o starinskom načinu pripreme kojeg bismo se zaista trebali češće sjetiti, jako je praktičan, ekonomičan i jednostavan, a jamči rezultat za prste polizat.

Donosimo jednostavniju verziju recepta, kakva je bila uobičajena kod nas, a ako želite malo posebniji gastronomski doživljaj, napravite talijansku inačicu koja uključuje lagano tostirane pinjole i šaku grožđica (samo ih potopite pola sata ranije i u tom slučaju izostavite šećer).

Srdele u savuru

Sastojci:

500 g srdela
300 g luka
100 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
50 ml vin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 14:15