StoryEditorOCM
Slanozasitno i ukusno

Pogledajte odličnu kombinaciju sastojaka za najkremastiju manistru ikad! Gotova je za po‘ ure, sve radite u jednoj tavi

Piše SD SPIZA
21. rujna 2023. - 14:48

Finih recepata s manistrom nikad dosta! Pogotovo onih koji su gotovi za pola sata, u cijeloj pripremi koristite samo jednu tavu, a umak je kremasta kombinacija tune, graška i sira.. Mljac! 

Ovaj jednostavni recept moći će napraviti i početnici u kuhinji. Sve sastojke trebate nasjeckati, a onda prema redoslijedu popržiti i skuhati u tavi. Rezultat je za prste polizati, a evo što vam sve treba za kremastu manistru u kremastom umaku...

Rezanci s tunom i graškom

Sastojci:

1 srednji luk
2 češnja češnjaka
4 kriške oštrog cheddar sira
2 konzerve tune, po mogućnosti u ulju
2 žlice neslanog maslaca
1/2 žličice suhe majčine dušice
1/2 žličice košer soli
2 žlice višenamjenskog brašna
2 šalice vode
2 šalice punomasnog mlijeka
1 žlica senfa
sušeni široki rezanci od jaja
8 krekera s maslacem
1 šalica smrznutog graška
1/3 šalice kiselog vrhnja
svježe mljeveni crni papar
svježi peršin

Priprema:

Luk narežite na kockice, samlijte 2 češnja češnjaka, naribajte cheddar sir na velike rupe ribeža - otprilike 1 šalicu, ocijedite 2 konzerve tune, a zatim vilicom narežite tunu na komade veličine zalogaja.

Otopite 2 žlice maslaca u velikom loncu s debelim dnom ili u pećnici na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, 1/2 žličice suhe majčine dušice i 1/4 žličice košer soli. Kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, 4 do 5 minuta.

Pospite s 2 žlice višenamjenskog brašna. Kuhajte uz povremeno miješanje 1 minutu da nestane brašnastog okusa. Dodajte 2 šalice vode i ostružite sve zapečene komadiće s dna lonca. Dodajte 2 šalice punomasnog mlijeka, 1 žlicu senfa i preostalu 1/4 žličice soli. Promiješajte da se sjedini i pustite da zavrije na jakoj vatri.

Dodajte široke rezance od jaja. Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte, često miješajući, dok rezanci ne omekšaju - 8 do 9 minuta. U međuvremenu, ako koristite krekere, stavite 8 krekera s maslacem u malu plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem i zdrobite valjkom u grube mrvice.

Dodajte tunu, sir i 1 šalicu smrznutog graška. Miješajte dok se grašak ne ugrije i sir otopi, oko 1 minutu. Isključite vatru. Dodajte 1/3 šalice kiselog vrhnja i miješajte dok se ne sjedini. Probajte i po potrebi začinite s više košer soli i crnog papra. Poslužite posuto mrvicama krekera i nasjeckanim svježim peršinom ako koristite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 20:09