StoryEditorOCM
PanoramaNOVI ŽIVOT

Od danas princeza Leonor započinje vojnu obuku, za razliku od muških kolega smije imati vlastito donje rublje

Piše MOZAIK SD
17. kolovoza 2023. - 07:31

Posljednja dva tjedna svjetski mediji su pratili intenzivni odmor španjolske kraljevske obitelji u Palma de Mallorci. Od danas princeza Leonor započinje s novim životom: ulazi u Opću vojnu akademiju u Zaragozi kako bi započela obuku u vojsci.

image

Princeza Leonor

Jaime Reina/Afp

Princeza neće imati nikakve povlastice, tj. morat će se suočiti s pravilima kao i svi njezini kolege. Leonore postoje kadetkinja, te će njezino ime biti izvezeno na košulji uniforme.

image

Kraljevska obitelj

Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp
image

Princeza Leonor

Oscar Gonzalez/Nurphoto Via Afp

Prvoga dana princeza Leonor i njezini kolege nosit će vlastitu odjeću, ali od sljedećeg tjedna neće moći nositi ništa drugo osim uniforme. Princeza će u toaletnoj torbi morati imati ukosnice i mrežu za pundžu. Naime, kadetima je zabranjeno imati spuštenu dugu kosu, te je se mora nositi u repu, pletenici ili pundži. Za razliku od muškaraca kojima se daju pidžame, donje rublje, pa čak i čarape, žene, mogu koristiti vlastito donje rublje, ali u neutralnim bojama, piše španjolski Lecturas.

Jedina razlika u odnosu na ostale njezine kolege iz klase je u tome što Leonor neće dobiti 417 eura koje ostatak kadeta prima kao financijsku naknadu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 11:42