StoryEditorOCM
PanoramaNAPOKON SE ‘UKAZAO‘

Jeziv slučaj: 27 godina bio je zaključan u susjedovoj štali samo 200 metara od kuće - obitelj je mislila da je mrtav!

Piše MOZAIK SD
16. svibnja 2024. - 14:17

Muškarac koji je nestao prije gotovo 30 godina pronađen je kako živi nedaleko od svoje obiteljske kuće, a doznalo se da ga je oteo njegov susjed.

Žrtva, Omar Bin Omran, nestala je u alžirskom gradu Djelfa prije 27 godina kada je imao samo 17 godina.

Njegova obitelj pretpostavila je da je umro tijekom građanskog rata između vlade te sjevernoafričke zemlje i raznih islamističkih pobunjeničkih skupina, koji je bjesnio 10 godina u kasnim 1990-ima i ranim 2000-ima.

Ali pokazalo se da je cijelo vrijeme živio samo 200 metara dalje, u rupi u zemlji prekrivenoj plastovima sijena ispod susjedovog tora za ovce.

Alžirske novine El Khabar sugeriraju da je Omarov obiteljski pas prepoznao njegov miris i žudio za njim u blizini mjesta gdje su ga držali, a otrovao ga je njegov otmičar u pokušaju da otjera obitelj, prenosi Metro

Mutna video snimka njegovog spašavanja prikazuje vlasti kako bakljama obasjavaju jamu u kojoj je Omar bio zatočen, dok ih on začuđeno gleda.

Od tada su prikazane druge slike bradatog muškarca, koji sada ima 45 godina i izgleda razbarušeno, kako izlazi iz rupe, u kontrastu sa slikama na kojima izgleda svježeg lica kao tinejdžer, kako sjedi s dvoje male djece prije nestanka.

Lokalne vlasti potvrdile su da je 61-godišnji muškarac, za kojeg se vjeruje da je državni službenik, uhićen u vezi s navodnom otmicom.

Omar je nestao 1998. godine dok je išao u školu. Napokon je otkriven nakon što se brat njegovog otmičara oglasio nezadovoljstvom na društvenim mrežama, navodno zbog rasprave oko nasljedstva, piše Metro

Prema novinama, to je potaknulo Omarovu obitelj da upadne u kuću u očajničkom pokušaju da ga pronađe. Kada je konačno otkriven, njegov navodni otmičar pokušao je pobjeći prije nego što je obuzdan i zatim uhićen.

Omarova majka tragično je umrla a da nikada nije saznala za sudbinu svog sina, ali lokalni izvještaji sugeriraju da ga je o njezinoj sudbini obavijestio njegov otmičar. 

image
Screenshot/x/

Citiran je sudski dužnosnik u Djelfi: "Prije dva dana, 12. svibnja 2024., Ured javnog tužitelja primio je, preko regionalnog odjela Nacionalne žandarmerije u El Jadidu, prijavu protiv anonimne osobe koja tvrdi da je tužiteljev brat, Omar bin Omran, koji je nestao oko 30 godina, nalazi se u kući jednog od svojih susjeda, unutar ovčarnika.

"Nakon ovog izvješća glavni tužitelj suda Idrisiya u pokrajini Djelfa naredio je Nacionalnoj žandarmeriji da otvori dubinsku istragu i službenici su otišli u predmetnu kuću."

Dodao je: "Državno odvjetništvo naložilo je žrtvi liječničku i psihološku pomoć, a osumnjičenik će odmah po dovršetku očevida biti priveden državnom odvjetništvu".

Dužnosnici su obećali da će se "počinitelju ovog gnusnog zločina" suditi "strogo".

Alžirski mediji izvijestili su da je Omar rekao da nije mogao pozvati pomoć zbog uroka koje je njegov navodni otmičar bacio na njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:57