StoryEditorOCM
PanoramaDANSKA

Dogovoreni detalji proslave 18. rođendana princa Christiana, mnogi se pitaju hoće li tada objaviti i zaruke?

Piše MOZAIK SD
9. kolovoza 2023. - 17:49

Princ Christian u listopadu puni 18 godina, a Danska kraljevska obitelj sada je i na svojoj službenoj web stranici i na društvenim mrežama objavila prve detalje rođendanske proslave sina prijestolonasljednika Frederika (55) i princeze Mary (51)

 "U nedjelju, 15. listopada 2023., Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Christian imat će 18 godina", piše na Instagramu gdje su i podijeljena tri nova portreta princa. Dan će se proslaviti smjenom straže u palači Amalienborg, gdje će se princ pojaviti na balkonu zajedno sa svojom obitelji i kraljicom Margrethe (83).

"Navečer će kraljica organizirati svečanu večeru." Kraljica Margrethe bit će u 17 sati domaćin svečane tombole na koju su pozvani predstavnici raznih organizacija mladih u zemlji koja se bavi sportom, umjetnošću i kulturom.

Stručnjaci za plemstvo pretpostavljaju da u doglednoj budućnosti Christianova punoljetnost neće biti jedini razlog za slavlje. Misle da bi uskoro moglo doći i do - zaruka! Glasine o ljubavnoj vezi između princa Christiana i princeze Marije Chiare kruže već tjednima. 

image

Princ Christian i princeza Maria Chiara snimljeni su u srpnju u St. Tropezu

Eliotpress/Eliotpress/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Eliotpress/eliotpress/mega/the Mega Agency/profimedia

Princ Christian i princeza  Maria Chiara bili su hit na Velikoj nagradi Monaka krajem svibnja 2023.: Princ Christian ne samo da se nenajavljeno pojavio tijekom kvalifikacija za legendarnu utrku Formule 1, nego je došao u društvu dviju princeza: princeze Marie Caroline di Borbone (20) i Marie Chiare (18). S Maria Chiarom je podijelio i zajedničku snimku na Instagramu. Nedavno je Maria Chiara prvi put progovorila o svom odnosu s Christianom i u intervjuu za talijanske dnevne novine "Corriere della Sera" gdje je naglasila: "Dobro se uklapamo". Oboje su povezani "posebnim prijateljstvom".

Princ Christian  upoznao je princeze Mariju Chiaru i Mariju Carolinu prije mnogo godina. "Poznajemo se od djetinjstva, moj otac je kum njegove mlađe sestre Josephine", objasnila je 18-godišnja kći princa Carla, vojvode od Castra - jednog od dvojice kandidata za ulogu šefa kuće Bourbon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 23:26