More Ribolov

MORSKI KUHAR

Bakalar na bijelo

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
1 srednji bakalar,
2 ili 3 manja kumpira
1 kapula
bijeli luk
petrusimul,
selen
maslinovo ulje

PRIPREMA:
Bakalar potopite dva dana prije, očistite, skinite kožicu, kost, peraje, i možete ga malo natući oko glave jer je to najtvrđi dio. Stavite ga kuhati skupa sa dva ili tri manja kumpira, dodajte jednu kapulu, dva tri češnja bijlog luka, selena, petrusimula. Kuhajte to otprilike uru vrimena, dok se bakalar ne skuha. Izvadite kapulu, selen, petrusimul, bili luk, a vodu koja je ostala sačuvajte. U mikser stavite bakalar, kumpir, friško izrezani bili luk i petrusimul, soli, papra, maslinova ulja i vode u kojoj ste kuhali bakalar (vodu stavljajte lagano, tako da smjesa ne bude ni pre rijetka, ni pre gusta, otprilike kao malo rijeđi pire kumpir). Izmiksajte i servirajte.

Naslovnica Ribolov