More Ribolov

MORSKI KUHAR

Zubatac na brudet s cappellettima

MORSKI KUHAR

SASTOJCI:
- 60 dag fileta zubaca
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 dcl domaće šalše
- 2 manje kapule
- prstohvat peršina
- 1/2 dcl bijelog vina
- 4 režnja češnjaka
- 1/2 lit ribljeg temeljca
- 5 žlica maslinova ulja
- 50 dag oštrog brašna
- 10 dag kozjeg sira
- 20 dag škampa
- 4 jaja
- 1 rajčica
- lovorov list

PRIPREMA:
Udublju tavu ulijte maslinovo ulje i na hladno dodajte šalšu, koncentrat rajčice, isjeckani češnjak i kapulu, peršin, te sve dobro promiješajte. Dodajte malo ribljeg temeljca da popliva i kuhajte na laganoj vatri dok provrije. Potom dodajte fete zubaca (oko 2 cm), ostatak temeljca i bijelo vino, te lagano kuhajte do 20 minuta. Par minuta prije kraja dodajte cappellette skuhane u slanoj vodi. Njih pravimo od 50 dag oštrog brašna, 4 razmućena jaja i žlice maslinova ulja. Mijesimo dok ne dobijemo gustu smjesu, pa kroz valjak za tjesteninu izvučemno dvije trake široke 6 i duge 60 cm. Na jednu traku svaka 3 cm stavimo malo kozjeg sira i repa škampa, a potom sve pokrijemo gornjom trakom tijesta i režemo. Stisnemo rubove i oblikujemo cappellette koje 5 minuta kuhamo u slanoj vodi. Pri serviranju narežite svježu rajčicu na nepravilne komadiće i posložite po jelu, te dodajte lovorov list.

Naslovnica Ribolov