More Ribolov

MORSKI KUHAR

Lignja punjena suhim smokvama

MORSKI KUHAR

SASTOJCI (za dvije osobe):
 2 srednje lignje
 20 dkg suhih smokava
 nekoliko fileta slanih inćuna
 kapari prema ukusu
 po 20 crnih i zelenih maslina
 sol,  maslinovo ulje
 dva veća krumpira
 maslo, mlijeko, vasabi
 5 dkg pistacija

PRIPREMA:
​Suhe smokve, inćune, masline i kapare s malo soli i maslinovog ulja samljeti u multipraktiku u pastu. Očišćene lignje napuniti pastom, zatvoriti čačkalicom i peći na grilu (desetak minuta) ili u pećnici (15 minuta na 200 stupnjeva Celzija). Za pire skuhati krumpire, dodati maslo, malo mlijeka, malo vasabija i pistacije samljevene u prah, te sve izmiješati u pire. To se može napraviti i ručnim mikserom, ali ne prevelikom brzinom. Poslužiti lignje narezane na fete s pireom.
 

Naslovnica Ribolov