StoryEditorOCM
ŽupaNovi festival tradicije i gastro baštine

Uskoro počinje Župski pjat: iz zaborava vade okuse i mirise Župe dubrovačke!

Piše L. V.
20. travnja 2024. - 11:26

Župski pjat novi je festival tradicije i gastro baštine koji će kroz koji dan ugledati svoje prvo izdanje, po ideji naše bivše kolegice Mije Njavro Banić. Od 25. do 28. travnja u Župi dubrovačkoj događat će se i isprobavati sve i svašta, i poznato i nepoznato iz župske, dijelom zaboravljene baštine, a nije sve vezano uz pjat ali jest uz okupljanje, pkuse, mirise, druženja i tradiciju toga kraja. Ideju je Njavro banić realizirala uz pomoć Centra za poduzetništvo te prijavila na Vijeće TZO Župe dubrovačke za manifestacije i rodio se festival. 

Okupit će se ugostitelji, kuhari s pomno osmišljenim menijima spoja tradicijskog i modernog, a program u četiri festivalska dana ponudit će svega za svakoga: KUD ‘Marko Marojica’, Ivica Vlašić iz Vardia eko vinograda, Mirna Sentić – Nutrigurman s predavanjem o rogaču, Andrea Vukoja Prce s dječjom likovnom radionicom ‘Jela moje babe‘, Mikki Kojaković s hit gastro radionicama, Ivica Kipre, voditelj Etnografskog muzeja s pričom o gastro povijesti kraja, župski glazbenici, bit će i dvije mini izložbe, mali folkloraši naći će se u ulozi modela...

Župski pjat sjajna je ideja odlične župske ekipe pretočena u stvarnost, a da biste se informirali o svemu brinu se i na društvenim mrežama.

22. travanj 2024 12:02