StoryEditorOCM
Pelješac‘Offshore Challenge Orebić 2024.‘

Ni kiša ih nije omela: Najveću tunu ulovila je posada s Mljeta, a pobjednik natjecanja je posada iz Orebića

Piše D. M. L.
19. svibnja 2024. - 16:51

Pobjednik 4. međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike morske trofeje je domaća posada ‘Ma Lu‘ iz Orebića, a najveću tunu, onu tešku 66,44 kilograma, ulovila je posada ‘Nemam ti kad‘ s Mljeta, izvijestili su u nedjelju organizatori.

Na natjecanju ‘Offshore Challenge Orebića 2024.‘ sudjelovale su 24 posade iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore loveći morske ‘trofeje‘ - tune, iglune, luce, lampuge i druge krupne ribe.

U pobjedničkoj posadi ‘Ma Lu‘ kapetana Darka Antunovića iz Pomorsko-športske udruge  "Peliška jedra" nastupao je i dvostruki svjetski prvak u ribolovu s obale u kategorijama U16 i U21 Mate Lukšić.

Pobjednički pokal posadi ‘Ma Lu‘ uručio je  24-godišnji Bepo Svalina koji je prošle godine bio najmlađi član Hrvatske posade ‘Corto‘. Ta je posada u studenom prošle godine u Senegalu na Svjetskom prvenstvu u Big game ribolovu osvojila titulu svjetskog prvaka.

Posada ‘Maritime Fishing‘ iz Dubrovnika osvojila je na natjecanju u Orebiću srebrnu medalju, a posada ‘Fish Walker‘ iz Orebića u ukupnom poretku bila je treća.

Međunarodno nadmetanje organiziralo se tradicionalno četvrti put u akvatoriju Pelješca, u mjestu pomorskih kapetana i vinara, koje slavi i 120 godina turizma, a organizatori su najavili da će se to nadmetanje u Orebiću održati i slijedeće godine.

29. svibanj 2024 23:00