StoryEditorOCM
Neretvapotpora grada ploča

Objavljena konačna lista dodjele financijskih sredstava programima i projektima udruga

Piše DV
18. svibnja 2023. - 10:01

Grad Ploče utvrdio je konačne liste za dodjelu financijskih sredstava programima i projektima udruga za 2023. godinu.

Sredstva će se dodijeliti udrugama iz pet različitih područja djelovanja, a to su: kultura, Domovinski rat i NOB, socijalna skrb i zdravstvo, lokalna zajednica te sportske manifestacije.

Grad Ploče iz proračuna za 2023. za potrebe udruga izdvojit će oko 60.000 eura. Konačna lista dostupna je OVDJE.

"Veseli me što Ploče i pločanski kraj imaju toliko aktivnih udruga i hvala im na djelovanju. One su zdravo tkivo našeg društva, prvenstveno okupljeni zbog svog entuzijazma i želje da doprinesu zajednici. Često su udruge tu onda kada sustav zakaže ili kada nema dovoljno mehanizama da odgovori na potrebe društva. Drago mi je da ih Grad može podržati financijski, a ove godine izdvojit ćemo iznose za čak 34 udruge", rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Sredstva potpore ići će, među ostalim, za sedam udruga koje se brinu o starijima i nemoćnima, osobama s invaliditetom, djecu s teškoćama i druge potrebite sugrađane, a koje kroz svoje djelovanje nadoknađuju manjkavosti javnog zdravstva i socijalne skrbi.

Također, Grad će kroz potpore udrugama poduprijeti i neke inovativnije programe kao što je briga o baštini kroz čišćenje i topografiju 12 pločanskih stećaka, poduprijet će i nabavku specijalizirane opreme - autonomnog ronilačkog aparata za pružanje prve pomoći nakon nesreća u ronjenju, zatim aktivnosti vezane uz ekološke edukacije i akcije čišćenja, skrb i brigu o napuštenim životinjama te još niz kvalitetnih projekata.

 

 

 

28. travanj 2024 16:13