StoryEditorOCM
DubrovnikDOLAZE KOLONE

‘Ulazimo u još jednu sezonu u kojoj je sigurno samo da će se dogoditi opći prometni kolaps. Dokad, župane? Brza cesta se više ni ne spominje‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
24. travnja 2024. - 13:12

Na Županijskoj skupštini poteglo se pitanje o jedina dva cestovna ulaza u Dubrovnik s istočne i zapadne strane, kao i prometnog kolapsa koji nas čeka s dolaskom sezone. Već godinama su dubrovačke prometnice tijekom ljetnih mjeseci preopterećene, kolone su kilometarske, posebjo kroz Župu dubrovačku kroz koju se vozi na aerodrom, a kad se dogodi prometna nesreća na jednom od prilaza gradu, sve je blokirano jer nema alternativne prometnice.  

Vijećnik iz redova SDP-a Ivo Karamatić pitao je za prometnu infrastrukturu i cestovni kolaps koji nas čeka s dolaskom sezone:

image

Vijećnik Ivo Karamatić

Bozo Radic/Cropix

- Ulazimo u još jednu sezonu u kojoj je sigurno samo da će se dogoditi opći prometni kolaps, kako u Župi dubrovačkoj, tako i na prilazima gradu. Dokad, župane? Već mjesecima ni riječi o brzoj cesti. Što je sa cestom Doli-Osojnik? Ne možemo dopustiti da jedina prometnica ne bude prohodna satima - napomenuo je vijećnik, te dodao pitanje o neadekvatnoj zdravstvenoj skrbi zbog te iste prometne infrastrukture:

- Hitna helikopterska služba koju sufinanciramo u zadnje vrijeme ne funkcionira. Uz ovaku prometnu infrastrukturu koja je i nedavno na Ratcu odnijela dva mlada života, ne možemo si dopustiti da ista nije raspoloživa 7/24/365 - rekao je Karamatić.

Odgovorio mu je župan Nikola Dobroslavić kojemu je i uputio pitanje:

image

Župan Nikola Dobroslavić

Tonci Plazibat/Cropix

- Što se tiče cesta, za Dole-Osojnik u tijeku je javna nabava za izvođenje radova na toj dionici. Da sam na mjestu vijećnika, odao bih priznanje ministru nadležnog ministarstva. Što se tiče hitne medicine, osigurali smo hitnu medicisnku službu i zaslužujemo pohvalu i priznanje, kao i cijela Vlada. To funkcionira, osim u vrijeme kada je potrebno raditi intervencije na helikopteru. Na žalost, ne postoje dva helikoptera i svu potrebu službe preuzima helikopter iz Splita - odgovorio je župan.

- Na temu cesta ne bih vezivao tragične žrtve koje se događaju i ne znam kakve to ima veze s ovim projektom cesta - zaključio je.

- Nisam dobio nijedan odgovor i molim pisane odgovore - replicirao je Karamatić, koji je upućen da ih također uputi pismeno.

03. svibanj 2024 18:24