StoryEditorOCM
DubrovnikPOTVRĐENO IZ ‘ČISTOĆE‘

U zidine su stigle dugo očekivane broke od smeća s inventivnim rješenjem, građani pozdravljaju novost

Piše Kristina Filičić
13. travnja 2024. - 08:50

- Evo konačno su stigle!!! Dugo iščekivane broke sa "meko pumpanim gumama"... Gumama mekim da mekše ne mogu bit... - stoji u objavi sugrađanke na facebook grupi Gradskog kotara Grad, uz zahvalu gradonačelniku tu Frankoviću i komentar kako je još u studenom 2022. rečeno da su kante za otpad naručene i stižu.

- Ako serio napokon imamo broke sa gumenim nečujnim rotama toka učinit veliku festu – tek je jedan od komentara sugrađana na ovu objavu. Opće poznato je da stanovnici povijesne jezgre često ukazuju na težinu života uz buku unutar zidina, što od glazbe, žamora, karića do kanti za otpad. Doduše, ograničavanjem decibela buka se značajno smanjila, a po svemu sudeći i nove kante će pridonijeti smanjenju buke. Kako je jedan od komentatora objave napisao - ‘Idemo pomalo naprijed‘.  

Pitali smo u Čistoći Dubrovnik koliko je kanti sa ‘tihim‘ gumama nabavljeno:

- Sukladno količinama miješanog komunalnog otpada iz ranijih godina, za područje povijesne jezgre Grada Dubrovnika dovoljna bi bila količina od 55 spremnika, ali kako bi na vrijeme bili pripremljeni i za eventualne veće količine otpada, posebno za vrijeme turističke sezone, nabavili smo 70 spremnika. Cijena nabavljenih spremnika je 3.150,00 EUR-a, što je plaćeno vlastitim sredstvima Društva Čistoća d.o.o. - odgovorila je direktorica Čistoće Mihaela Mikulandra.

29. travanj 2024 18:53