StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJA NA ISTUP VIJEĆNICE

‘Ova gradska uprava će na jednak način kao na javnim površinama, a koje je SDP u vrijeme njihove vladavine dijelio šakom i kapom, uvesti red i na pomorskom dobru‘

Piše DV
24. kolovoza 2023. - 15:42

Stigla je reakcija gradske uprave na istupe gradske vijećnice Anite Bonačić Obradović:

- SDP-ova vijećnica Anita Bonačić Obradović proziva gradsku upravu zbog izostanka reakcije na uzurpaciju pomorskog dobra kod vile Elita. Očito je da vijećnica Bonačić Obradović ne vlada činjenicama, budući ovlasti na pomorskom dobru jedinice lokalne samouprave nisu još uvijek dobile - stoji u reakciji, koju potpisuje služba za odnose s javnošću Grada Dubrovnika.

- Zakon je izglasan, ali će Grad ovlasti dobiti nakon što se provede osposobljavanje pomorskih redara od strane nadležnog ministarstva. Upravo zahvaljujući angažmanu saborskog zastupnika i gradonačelnika Mata Frankovića jedinice lokalne samouprave po prvi put su dobile ovlasti da mogu nadzirati i sankcionirati sve prekršaje na pomorskom dobru te će nakon što ovlasti budu u potpunosti prenesene slučajevi poput vile Elite, Lapadske obale (obitelj Miletić i Krile koji su koristeći javno pomorsko dobro osigurali osobnu financijsku korist) postati prošlost. Ova gradska uprava će na jednak način kao što je uvela red na javnim površinama, a koje je SDP u vrijeme njihove vladavine dijelio šakom i kapom, uvesti red i na pomorskom dobru - zaključili su.

28. travanj 2024 02:28