StoryEditorOCM
DubrovnikDrugu godinu zaredom

Dubrovnik u Berlinu proglašen vodećom europskom destinacijom za krstarenja

Piše dv
12. ožujka 2024. - 15:49

U sklopu svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2024, koja se 6. ožujka održala u Berlinu, Dubrovnik je osvojio visoko priznanje u kategoriji Vodeće europske destinacije za krstarenja 2024. (Europe‘s Leading Cruise Destination 2024: Dubrovnik, Croatia).

Nakon tri osvojene nagrade World Travel Awards u 2023. godini, Dubrovnik je tako iznova proglašen vodećom europskom kruzing destinacijom. Ovu nagradu naš grad prvi put je osvojio 2021. godine, a zatim i 2023. godine.

Dubrovnik je nagradu vodeće europske kruzing destinacije izborio u konkurenciji između još 10 gradova, a to su redom: Atena, Cannes, Kopenhagen, Edinburgh, Lisabon, Oslo, Venecija te tri turska grada - Bodrum, Izmir i Kuşadası. Glasovanje za europske kategorije dodjele nagrada World Travel Awards trajalo je do 4. veljače 2024., a glasali su profesionalci u turizmu, mediji i turistički potrošači.

Podsjetimo, Dubrovnik je prošle godine u sklopu World Travel Awards osvojio tri nagrade; u rujnu je u Gruziji proglašen Vodećom europskom destinacijom za krstarenja te Vodećom obalnom gradskom destinacijom u Europi, dok je u prosincu na završnoj ceremoniji u Dubajiu proglašen vodećom svjetskom obalnom gradskom destinacijom.

World Travel Awards predstavlja prestižni program nagrađivanja u području putovanja i turizma, a pobjeda u ovoj kategoriji prepoznata je kao vrhunsko priznanje zlatnog standarda diljem svijeta. Ova nagrada predstavlja poticaj destinaciji i svim dionicima za nastavak strateških aktivnosti koje vode daljnjem učvršćivanju pozicije Dubrovnika kao globalno prepoznatog promotora odgovornog upravljanja destinacijom na putu prema trajnoj održivosti.

27. travanj 2024 14:44