StoryEditorOCM
Dubrovnik90 GODINA STARA LJEPOTICA

DIZALICA NAD ŠEHEREZADOM Krenula obnova Taj Mahala Mediterana u kojemu su nekoć uživali Elizabeth Taylor i Richard Burton

Piše GB
18. prosinca 2019. - 13:14
Ovih dana kod kupole Šeherezade postavljena je građevinska dizalica, a na ulaznim vratima tabla o zahvatu na perjanici iz portfelja grupacije Jadranskih luksuznih hotela:

Kakvi zahvati slijede, raspitali smo se kod glasnogovornice JLH Zrinka Marinović:

- S obzirom da se radi o iznimno zahtjevnom projektu, u ovom trenutku još nismo u mogućnosti iznijeti detalje o obnovi vile Šeherezade. Više informacija o samoj obnovi vile, kao i o dodatnim projektima čija je priprema u tijeku, bit ćemo u mogućnosti podijeliti u prvom tromjesečju sljedeće godine - obećali su iz Lukšićeve hotelske grupacije.

Vila Šeherezada ove godine proslavila je 90-tu obljetnicu postojanja. Zdanje koje neki nazivaju Taj Mahalom Mediterana zbog istočnjačkog stila izgradnje, izgrađeno je 1929., prema narudžbi bogatog ruskog Židova Vilima Zimdina koji je bio i njen prvi vlasnik i stanovnik. 

Vila je bila popularna jako i za bivše Jugoslavije kad su u njoj boravili Elizabeth Taylor i Richard Burton. U raskošnom objektu s nekoliko apartmana deluxe kategorije proljetos je odsjeo i poznati nogometaš Ronaldo.

Svake godine u medijima se ponavlja informacija o dnevnom najmu vile po cijeni od 7000 eura.
24. svibanj 2024 16:15