StoryEditorOCM
DubrovnikPRIHVATILA FUNKCIJU

Dajana Brzica nova je voditeljica press ureda Dubrovačkih ljetnih igara - evo zašto!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
10. svibnja 2024. - 10:12

Dajana Brzica, nekadašnja novinarka Dubrovačkog vjesnika i magistra odnosa s javnostima, nova je voditeljica Ureda za odnose s javnošću i marketing Dubrovačkih ljetnih igara. Kao voditeljica press ureda surađivat će sa svojim kolegama u jubilarnoj, 75-oj godini ljetne hrvatske kulturne manifestacije s dugom tradicijom i velikim ugledom.

U novinarskom stažu prikupila je raznovrsno iskustvo - od početaka u mjesečniku Du revija, u prvoj postavi Dubrovačke televizije, pa u Dubrovačkom vjesniku. Potom je postala zamjenica glavnog urednika na Portalu Oko, a prošlih šest godina radila je kao glavna urednica u redakciji Libertas televizije, Libero portala i Glasa Grada. Jedan period bila je zaposlena i na Općinskom sud u Dubrovniku gdje je, uz poslove administrativnog referenta, obavljala poslove glasnogovornika i službenika za informiranje.

- Došla sam na radno mjesto voditeljice Ureda za odnose s javnošću i marketing, odnosno press ureda Dubrovačkih ljetnih igara. Velik mi je izazov, s obzirom da se radi o jednom od najstarijih europskih festivala koji baš ove godine slavi svoj veliki jubilej, odnosno svoje 75. izdanje, ali upravo je taj izazov motiv i razlog zbog kojeg sam prihvatila ovu funkciju, naravno uz veliku podršku supruga i obitelji - rekla nam je Dajana Brzica. 

- Očekujem da ću uspješno odgovoriti na sve izazove koji pred mene budu stavljeni jer mi je izuzetno važno da Igre predstavim u najboljem svjetlu. Kao dijete Grada i veliki ljubitelj kulture, prvenstveno naših književnih velikana čija su kultna djela tijekom ovih desetljeća uprizorena upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama, očekujem da ću tu ljubav i interes za očuvanje kulturne baštine prenijeti i našim ciljanim skupinama.

- Moram priznati da nemam tremu jer sam u ovoj struci školovana, kao magistra odnosa s javnostima, godinama sam stjecala iskustvo i smatram da sam, i na privatnom i na profesionalnom planu, dorasla ovoj funkciji i svemu što ona donosi. Rekla bih da je dugogodišnji novinarski staž upravo od presudne važnosti u obavljanju ovoga posla, pogotovo što moj novinarski staž obuhvaća apsolutno sve, korak po korak - od place i anketa do funkcije glavnog urednika. Kad gledam unatrag, moram priznati da sam ponosna na sve dosad postignuto, na sve ostvarene projekte i na sve svoje kolege s kojima sam surađivala, jer je bilo sve – samo ne lako!

- Novinarski posao je takav da se, u akcijskom žanru rečeno, sve događa „sekund prije katastrofe“, gotovo da i nema situacije na koju se možete unaprijed pripremiti, pa i ako vam se čini da ide sve po planu, u sekundi se sve može preokrenuti. Na takav tempo sam naučena, ali naučila sam i pravovremeno reagirati tako da zaista mogu reći da se veselim ljetu i novim izazovima! - zaključila je.

06. lipanj 2024 15:17